Tunnetut näyttelijät innoissaan suomalaisen peliyhtiön megatuotannosta

Tunnetut näyttelijät ovat olleet innoissaan mukana suomalaisen Remedy -peliyhtiön Xbox One -pelin kehittämisessä.

Remedy on jo neljän vuoden ajan kehittänyt ensi keväänä julkaistavaa Quantum Break peliä, jossa pyöritään aikamatkustusteemassa. Kyseessä on yhtiön 20-vuotisen historian suurin projekti.

Pelin erikoisuutena on sen yhteyteen ympätty toiminnantäyteinen televisiosarja.

Pelin sankaria Jack Joycea esittää X-menistä tuttu Shawn Ashmore. Pelin roistoa Paul Sereneä esittää Game of Thronesissa näytellyt Aidan Gillen. Näyttelijöinä ovat myös Dominic Monaghan (Lord of the Rings, Lost), Lance Reddick (The Wire, Fringe) ja Courtney Hope (Prowl).

-He ovat ammattilaisia. Heidän työpanoksensa on kriittinen osa kokonaisuutta, Remedyn viestinnästä vastaava Thomas Puha toteaa MTV Uutisille.

Pelin näytellyt kohtaukset on kuvattu Los Angelesissa ja osittain Suomessa. Pelin sisäinen tv-sarja on puolestaan kuvattu Atlantassa Lifeboat Productionsin toimesta. 

Puha kertoo, että videopeleissä mukana oleminen tuntuu kiinnostavan Hollywood-näyttelijöitä.

-On tärkeätä ymmärtää, että he eivät ole tässä vain ääninäyttelijöitä pelissä. He esiintyvät kokonaisvaltaisesti äänellään, kasvoillaan ja kehoillaan pelissä sekä sen rinnalla nähtävässä tv-sarjassa.

Puha kertoo, että etenkin Shawn Ashmore on viettänyt paljon aikaa Suomessa Remedyllä.

-On mahtavaa nähdä kuinka innoissaan hän on tästä projektista.

Puhan mukaan täysin uuden pelin luominen ja kehittäminen on äärimmäisen haastavaa.

-Puhtaalta pöydältä kehitetyt ideat vaativat aina valtavasti aikaa konseptista lopputulokseen. Quantum Breakin tarina pyörii aikamatkustustamisen ympärillä, joten käsikirjoittajatiimillämme on riittänyt pähkäiltävää tarinankerronan ja logiikan suhteen.

Televisiosarjan kehittäminen pelin rinnalle on myös antanut roimasti pohdittavaa. Pelaajat pääsevät tekemään ratkaisuja, jotka muovaavat tarinaa sekä pelissä, että sen sisältämässä tv-sarjassa.

-Tapa jolla sekoitamme videopeliä ja tv-sarjaa on haastavaa, sillä pelaajat tekemät valinnat vaikuttavat siihen, kuinka tarina muovatuu. Kyseinen pelirakenne on melko ainutlaatuinen Quantum Breakin kaltaisessa vahvasti tarinapohjaisessa yksinpelissä.

Pelaaja pääsee liikkumaan myös tarinan pahiksella, jolloin tarinan voi kokea täysin eri näkökulmasta. 

Puha kertoo, että Quantum Breakia on kuvailtu ultimaattiseksi Remedy-peliksi. 

-Olemme aina panostaneet vahvasti tarinankerrontaan ja leikkineet live action -elementeillä jo Max Paynesta alkaen. Alan Wakessa oli Night Springs -tv-sarja, joten Quantum Breakin pelin sisäinen tv-ohjelma on melko looginen askel eteenpäin sille mitä olemme tehneet. 

Quantum Break -peli julkaistaan 5.4.2016. 

Lue myös:

    Uusimmat