Tunnetun bloggaajan 81-vuotiaalle äidille lähetettiin kuollut rotta: "Lähettäjä haluaa vaientaa minut"

Bloggaajan ja lakimiehen Sakari Timosen 81-vuotiaalle äidille on lähetetty kuollut jyrsijä kirjekuoressa.

Timonen kertoi asiasta Image-lehden nettisivuilla julkaistussa blogikirjoituksessaan.

Timonen pitää tekoa uhkauksena ja on tehnyt asiasta rikosilmoituksen poliisille.

– Palautettahan on tullut netissä vuosikausia, kaikenlaista kuraa. Tähän asti postilaatikko on saanut olla melko rauhassa, Timonen kertoo MTV Uutisille.

– Se oli rotta tai hiiri, en tarkemmin tutkinut. Se oli kuplamuovin sisällä. En viitsinyt sitä avata, koska raamatullisesti sanoen: herra hän jo haisee. Se oli osoitettu 81-vuotiaalle äidilleni, Timonen kuvailee.

Eläimen mukana ei ollut viestiä. Timonen arvioi, että kirjeen lähettäjä haluaa vaientaa Timosen.

– Kirjoitan rasismia vastaan sekä ihmisten yhdenvertaisen kohtelun, laillisuuden ja tasapuolisuuden puolesta. Olen erinäisillä sosiaalisen median rasistisivuilla saanut sellaisen oikein inhosuvakin maineen ja sitä mainetta levittävät sellaiset, jotka eivät ole blogiani koskaan lukeneet.

Timonen sanoo, että hänen väitetään haluavan rajatonta maahanmuuttoa ja parempia sosiaalietuuksia maahanmuuttajille.

– Tällaisia en ole koskaan sanonut. Olen aina sanonut, että Suomen lain mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, Timonen avaa.

Timonen sanoo, ettei hän kirjoita paljoa maahanmuutosta. Se on kuitenkin aihe, joka tuo mukanaan suuren määrän negatiivista ja asiatonta palautetta.

– Uhkauksia ja ennen kaikkea joutavaa irvistelyä, josta tulee mieleen hiekkalaatikolla mäkättävät lapset.

"Liian monet vaikenevat"

Timonen kertoo, että toisen bloggaajan, Jori Eskolinin 3-vuotiaalle lapselle on lähetetty myös rottapostia. Asiasta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

– Se on mielestäni vielä pahempaa. Eihän 81-vuotias muori – hemmetti vie, sota-ajan lapsi ja jälleenrakennusajan nuori – yhtä kuollutta rottaa säikähdä. Mutta kun lapsiperheeseen kohdistuu tällainen, niin se on vielä törkeämpää, Timonen jyrähtää.

Timosen mielestä vastaavien viestien lähettäjät haluavat rajoittaa sananvapautta.

– Kohteeksi joutuvat toimittajat, tutkijat, bloggaajat ja tavalliset nettikeskustelijat. Näin on tapahtunut jo vuosia. Liian monet vaikenevat. Liian monet säikähtävät ja antavat periksi. Koskaan ei saa antaa periksi, Timonen kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja