Tunisia tutkii turvajoukkojen toiminnan mellakoissa

Tunisiassa uuden hallituksen asettama komissio selvittää, miten maan turvajoukot ovat toimineet kymmeniä ihmishenkiä vaatineissa mellakoissa. Itsenäinen komissio lupaa tutkia, kuka antoi turvajoukoille luvan avata tulen kohti mielenosoittajia.

- Näimme joitakin tapauksia, joissa laukauksia ammuttiin kohti päätä tai rintaa, sanoo komission johtaja Taoufik Bouderbala.

YK:n mukaan väkivaltaisissa mielenosoituksissa on kuollut tämän ja viime viikon aikana 117 ihmistä. Tunisian sisäministeriön mukaan surmansa saaneita on 78.

Uusi hallitus aloitti tehtävissään sen jälkeen, kun Tunisian entinen presidentti pakeni maasta viime viikolla. Pääkaupungissa Tunisissa tuhannet mielenosoittajat ovat vaatineet viikonlopun aikana myös uuden hallituksen eroa.

Tunisialaiset ovat pettyneitä siihen, että pääministeri ja monet muut vanhan hallituksen avainministerit saavat jatkaa uudessa hallituksessa.

Maan syrjäytetty presidentti Zine el-Abidine Ben Ali on matkustanut Saudi-Arabiaan. Monet entisen presidentin perheenjäsenet puolestaan ovat saapuneet viikonlopun aikana Kanadaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat