Tulvat ja maanvyöryt runtelivat George ja Amal Clooneyn lomakotikylää Italian Comojärvellä – Hollywood-tähti riensi auttamaan

George Clooney, Randi Zuckerberg ja Steve Wozniak Helsingissä 2:04
George Clooney, Mark Zuckerberg ja Steve Wozniak vierailivat Helsingissä.

George Clooneyn oma lomakoti Laglion kylässä Comojärvellä välttyi tuholta.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä George Clooney, 60, perheineen joutui kuluvalla viikolla kohtaamaan merkittäviä tulvia sekä maanvyöryjä Pohjois-Italiassa Como-järvellä, jossa Clooneylla, hänen vaimollaan Amal Clooneylla ja pariskunnan 4-vuotiailla kaksosilla on lomakoti Laglion kylässä. 

Clooney ei kuitenkaan jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan näyttelijätähti kuvattiin tarkastamasta tuhoja pormestari Roberto Pozzin kanssa. Clooney myös tarjosi omaa apuaan voidakseen tukea paikallisia kaaoksen keskellä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yli 60 ihmistä on pelastettu sen jälkeen, kun Laglio sekä muita Como-järven ympärillä olevia kaupunkeja joutui äärimmäisen sään uhreiksi myrskyn iskiessä maan pohjoisosaan. Clooneyn kodin lähelläkin vuorenrinteitä pitkin oli vyörynyt puunrunkoja sekä suuria kiviä. Clooneyn koti ei kuitenkaan vahingoittunut tai kukaan näyttelijän perheestä loukkaantunut. 

– Se on paljon pahempaa mitä kukaan ajattelee. Olimme Cernobbiossa ja tilanne oli erittäin paha, mutta täällä Lagliossa se on paljon pahempi. Arvioiden mukaan tulee kulumaan vuosia ja miljoonia dollareita, ennen kuin tuhot saadaan korjattua, Clooney kommentoi italialaisen median haastattelussa. 

– Tämä kaupunki on ollut täällä iäisyyden, se tulee jatkamaan ja olemaan vahvempi ja tulemaan takaisin parempana. Tämä on erittäin sitkeä kaupunki, näyttelijä lisäsi. 

Pormestari Pozzin mukaan sade oli jatkunut alueella tauotta kolme päivää, minkä jälkeen "helvetti pääsi irti" ja maanvyöryt lähtivät liikkeelle vuorilta. Pormestarin mukaan alueen tila on katastrofimainen.

Clooney osti hulppean talonsa Lagliosta vuonna 2002 arviolta 14 miljoonalla dollarilla, eli noin 12 miljoonalla eurolla. Villasta löytyy esimerkiksi 25 huonetta, ulkoteatteri sekä uima-allas. 

Comojärven myrskyä ennen Pohjois-Italiaa kurittivat valtavat raekuurot, jonka tennispallon kokoiset rakeet vahingoittivat jopa sataa ajoneuvoa sekä seisottivat liikennettä moottoritiellä Bolognan lähellä. 

Lue myös:

    Uusimmat