Mainos

Tulvan takia suljetulle tielle mennyt pyöräilijä molskahti uppeluksiin Kurikassa

Etelä-Pohjanmaalla useita teitä on edelleen suljettuna tulvien takia. Suurin teistä on Kolmostie, joka on poikki Kurikan Jalasjärven kohdalla. Liikenne ohjataan kiertotielle.

Toisaalla Kurikassa Mäntykoskentien sulkumerkeistä vähät piitannut pyöräilijä päätyi tänään uppeluksiin ojan pohjalle. Pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta puolenpäivän aikoihin.

Päivystävän palomestarin Jari Välimaan mukaan sivullinen oli nähnyt, kuinka tulvivalle tielle pyöräillyt mies hävisi vedenpinnan alle.

–  Itse tiellä oli vettä noin 30 senttimetriä. Veden läpi ei kuitenkaan näe, missä tie menee. Mies oli ajanut niin sanotusti ohi tiestä ja suoraan syvään ojaan, missä vettä olikin sitten varmaan pari metriä, Välimaa kertoo.

Pelastuslaitokselle ei kuitenkaan ollut tehtävää, koska mies oli ennen palokunnan tuloa onnistunut pääsemään omin avuin ylös ojasta. Välimaan mukaan tulvat eivät ole muutenkaan aiheuttaneet piikkiä pelastustehtävien määrään.

–  Koko Etelä-Pohjanmaalla on tänään ollut yksittäisiä tulviin liittyviä tehtäviä, mutta ei mitään suurempaa.

Myös Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa on tänään varoitettu paikoin nopeasti nousevista tulvavesistä. Ely-keskuksen mukaan vedet voivat aiheuttaa vaaraa tai haittaa ranta-alueilla.

Eilen kerrottiin, että Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan purkamaan jokiin kertyneitä jääpatoja räjäyttämällä.

1:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.