Mainos

Tuloerot? Joukkuemäärä? Mitkä ovat Liigan suurimmat haasteet? – "Silloin me ollaan jälkijunassa"

3:09

Uuden SM-liigakauden alla muun muassa Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi pohti sitä, että mitkä ovat Liigan suurimmat haasteet. Liittyvätkö ne liigaseurojen kasvaviin tuloeroihin, joukkuemäärään vai katsojamäärien kehitykseen?

Kallioniemi iloitsee erityisesti sitä, että tällä hetkellä monilla liigapaikkakunnilla kehitetään olosuhteita.

– Koko suomalaisen kiekkoväen kannattaa olla iloinen siitä buumista, mikä on päällä. Jos nämä kaikki hankkeet menevät maaliin, niin 8-9 seuraa pelaa tulevien vuosien aikana ihan uusissa olosuhteissa. Se on upea asia, Kallioniemi mietti MTV Sportille.

Juurikin olosuhdekehitys nousi Tapparan toimitusjohtajalla Mikko Leinosella huolenaiheeksi, kun puheena oli koko sarjan suunta ja tila.

– Jos lähdetään siitä, että uusia halleja ei rakenneta, niin silloin me ollaan jälkijunassa, Leinonen totesi.

– On hienoa, että monilla paikkakunnilla on herätty ja monissa eri osoitteissa tehdään uusia halleja, Leinonen kiittelee.

Uusia areenoita on tulossa muun muassa Tampereelle, Jyväskylään ja Helsinkiin.

Liigan toimitusjohtajan Kallioniemen mukaan sarjan isoin haaste liittyy erityisesti siihen, miten uusia ja vanhoja halleja saadaan täytettyä ihmisistä.

– Maailma on muuttunut, media on ollut murroksessa ja nuorten vapaa-aikaan on tullut valtavasti uusia vaihtoehtoja. Meidän pitää miettiä sitä, että miten me kehitetään Liigaa niin, että olemme relevantteja myös sille porukalle. Miten pystymme tarjoamaan liigasisältöä eri kanavissa. Siihen meillä on merkittäviä kehityspanoksia tällä hetkellä pöydässä.

– Peli ja pelaajat ovat keskiössä, mutta kyllä siellä taustalla pitää olla niitä rakenteita, jotka mahdollistavat sen, että pelillä ja pelaajilla on mahdollisuus kehittyä ja tehdä hommaa entistä ammattimaisemmin, Kallioniemi miettii.

Lisää aiheesta ylhäältä videolta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja