Tulipalo tuhosi rivitalon täysin Enonkoskella – miehen syytettiin aiheuttaneen palon tupakoimalla humalassa sohvalla, syyte kuitenkin hylättiin

Etelä-Savon käräjäoikeus hylkäsi syytteet liittyen Enonkoskella vuoden 2017 heinäkuussa tapahtuneeseen laajaan tulipaloon.

Tulipalo tuhosi kuuden huoneiston rivitalon täysin, ja palon aikana muun muassa rakennuksen katto sortui. Palo aiheutti 380 000 euron vahingot.

Asiassa syytettiin asunnossa vieraana ollutta vuonna 1950 syntynyttä miestä yleisvaaran tuottamuksesta. Häntä syytettiin tulipalon aiheuttamisesta niin, että hän olisi tupakoinut huoneistossa ja humalassa pudotettua savukkeen sohvalle.

Mies oli haastehakemuksen mukaan yrittänyt sammuttaa paloa vedellä, ja oli menettänyt tajuntansa tuulikaapissa yrittäessään poistua asunnosta.

Asunnossa asunut mies löydettiin asunnosta sohvalta, ja hänellä oli savukaasujen aiheuttamat myrkytys ja palovammoja eri puolilla kehoa.

Savukkeen pudottaja jäi epäselväksi

Oikeuden mukaan oli epätodennäköistä, että palo olisi saanut alkunsa muusta kuin palavasta savukkeesta. Toisaalta mies ei ollut ainoa tupakoinut asunnossa, ja hän poltti valmiita savukkeita, joiden pitäisi sammua itsestään, jos sitä ei polteta.

Oikeus katsoi, että asiassa oli sekä miehen syyllisyyden puolesta kuin sitä vastaan puhuvia seikkoja. Syytettä tukevat seikat perustuivat pitkälti päättelyyn, ja syytettä vastaan puhuvat seikat horjuttivat sitä.

– Asiassa [ei] voida riittävällä varmuudella osoittaa, että tulipalo olisi saanut alkunsa juuri [syytetyn] käsittelemästä savukkeesta, oikeus totesi.

Tulipalosta kolmannesmiljoonan korvauksia hakeva vakuutusyhtiö ilmoitti olevansa tyytymätön tuomioon. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat