Tulikuuman Rooman Timanttiliigan ennakko – radalla mennään erittäin kovaa!

Yleisurheilun Timanttiliigassa mitellään torstai-iltana Rooman osakilpailu. C Moren selostaja Antero Mertaranta nostaa esiin Rooman kisan mielenkiintoisimmat pointit. 

Mertarannan pointit Rooman iltaan:

Naisten 100 metriä

Naisten satanen tulee olemaan yksi illan kuumia lajeja. Kun tämän kauden kärkiaika maailmassa on 10,96, niin nyt hyökätään tämän ajan alle. Siellä on nimittäin sen verran kova porukka kasassa:  Dina Asher-Smith, Marie-Josee Ta Lou sekä Elaine Thompson etunenässä. He hyökkäävät varmasti kaikki alle 11 sekunnin, kunhan olosuhteet ovat kunnossa. Mukana on kahdeksan naista, joiden ennätys on välillä 10,70-10,99. Se lupailee hienoa naisten satasen kilpailua.

MAINOS

Rooman Timanttiliiga Subilla ja C Morella!

Timanttiliigan Rooman osakilpailu torstaina 6. kesäkuuta:
C More Sport 1: kello 21.00-23.05.
Sub: kello 21.00-23.05.
Cmore.fi kisalähetyksen lisäksi myös:
Extra Feed: Naisten keihäs 18.05-19.15
Extra Feed: Naisten pituus 19.35-20.55
Extra Feed: Naisten seiväs 20.15-22.35

Asher-Smith on tällä hetkellä 200 metrillä maailman kärkinainen, juostuaan 22,18 ja hänen satasen ennätyksensä on 10,85, niin tämä britti on ehdottomasti kisan voittajasuosikkeja. Lisäksi MM-kisojen suhteen näyttää pitkästä aikaa siltä, että eurooppalainen juoksija voisi olla ennakkosuosikkina molemmilla pikamatkoilla. Näin ei ole ollut sitten Dafne Schpppersin.

Miesten 200 metriä

Miesten 200 metrillä on kasassa oikeastaan samat eväät kuin naisten satasellakin. Michael Norman, Noah Lyles ja Ramil Guliyev takaavat sen, että vaikka tämän kauden kauden kärkiaika on todella kova 19,76, niin sen kimppuun hyökätään rajusti tällä porukalla. Norman on juossut tänä vuonna 400 metrillä. Jos hänen nopeusominaisuutensa ovat kunnossa, hän tulee olemaan todella kova nimi tämän kauden ”kakkosella”. Kun siihen laitetaan rinnalle jenkki Noah Lyles. Siinä on semmoinen kaksikko, joka tulee Roomassa kamppailemaan voitosta – ja todella kovasta ajasta.

Kolmas kova lenkki on Turkin Guliyev, joka epäonnistui Tukholmassa. Kuinka paljon lämpötila häneen vaikuttaa? Todennäköisesti Guliyev on kolmas lenkki, joka tulee pyyhkäisemään alle 20 sekunnin.

Sekä naisten satasella että miesten kakkosella voidaan hyvin peilata tulevia MM-kisoja. Kärki on niin kovassa kunnossa, että tästä porukasta löytynee mitalisteja myös syksyllä.

Naisten 1 500 metriä ja miesten 5 000 metriä

Uskon, että useampi nainen pyyhkäisee jo alle neljän minuutin. Se on kova suoritus tämän kauden aikojen perusteella, koska kauden kärkiaika on vain puoli sekuntia alle neljän minuutin.  Hyvällä vauhdinjaolla ja jäniksellä se onnistunee, kuten Timanttiliigassa on tapana.

Miesten viisitonnia puolestaan tarjoaa kovan kattauksen, kun siellä on etiopialaisia, kenialaisia ja tämän matkan erikoismiehiä. Viime vuosi osoitti sen, että kaikki alle 13 minuutin ajat juostiin yhdessä kilpailussa eli elokuussa Brysselin finaalissa. Nyt odotukset kovien aikojen suhteen voi laittaa liikkeelle. Näitä matkoja on juostu niin vähän, että odotukset ovat enemmänkin urheilijoissa kuin tehdyissä tuloksissa.

Lue myös:

    Uusimmat