Mainos

Tuliko uuden liittymän mukana häirikkösoittoja?

Sinulle on varattu pöytä ravintolastamme. Onnittelut vielä näin iltamyöhällä! Moi, onko tietoa, mistä päin Helsinkiä saisi nuuskaa?

Vaihtuvien prepaid- ja erikoistarjousliittymien aikakautena saattaa numerosi edellinen omistaja edelleen kummitella puhelimessasi.

Syynä on se, että ainakin osalla teleoperaattoreista käytöstä poistuneita kierrätetään uudelleen myyntiin. Niinpä vanhat tutut voivat tavoitella edellistä numeron haltijaa vielä jopa vuosia omistajanvaihdoksen jälkeen.

DNA Finlandilta kerrotaan, että heidän vanhat prepaid-numeronsa laitetaan myyntiin aikaisintaan 14 kuukautta eläkkeelle siirtymisen jälkeen.

- Liittymän tulee siis olla kokonaan käyttämättä - ei saapuvia eikä lähteviä liikennetapahtumia, eikä saldon latausta - 14 kuukautta ennen, kuin sen katsotaan poistuneen käytöstä, DNA:n viestintäpäällikkö Helena Sukuvaara selventää.

Saunalahden käyttöehdoissa todetaan liittymän vanhenevan vuoden hiljaisuuden jälkeen. Elisan omistama Saunalahti olisi myös kierrätyksessä DNA:ta vikkelämpi. Elisan business manager Toni Kivisen mukaan vanhentuneet puhelinnumerot voitaisiin laittaa uusiokäyttöön heti, kun liittymä on poistunut käytöstä.

Saunalahden puhelinnumerovaihtoehdot eivät ole vielä loppuneet, joten heidän ei ole kierrätykseen vielä tarvinnut turvautua.

- Mutta sittenkin kierrätys lähtisi jostain vuonna 2002 vanhentuneista numeroista, business manager Toni Kivinen Elisalta kertoo.

Kaikuja menneisyydestä

MTV3 Uutisten seuraajat kertovat useita tarinoita yhteydenotoista, joilla tavoitellaan liittymän edellistä omistajaa.

Edellä mainitut viestit ovat vain muutama esimerkiksi erään lukijamme saamien viestien monipuolisista aiheista. Päihde- ynnä muiden uteluiden ohella on pyydetty postittamaan lainakirjoja tai varmistamaan ravintolavarauksia.

Eivätkä yhteydenotot rajoitu vain viesteihin.

- On tullut myös useita soittojakin. Viestit lähinnä huvittavat, mutta soitot kyllä häiritsevät, Raimo toteaa.

- Minulla on toisessa puhelimessa toinen kortti. Kun se oli päällä, sinne soitti joku ulkomaalainen mies monta kertaa. Koska en ymmärtänyt hänen puheitaan, pistin puhelimen kiinni ja sanoin pian liittymän irti, muistelee Eila Facebook-sivullamme.

- Olen pakon edessä joutunut vaihtamaan numeroani kerran. Kahden vuoden jälkeenkin nykyisen numeroni edellistä omistajaa kysellään silloin tällöin. Ja onpa minulla tallessa eräs minua naurattanut tekstari, joka oli kai tarkoitettu niin ikään numeroni edelliselle omistajalle, Seija kertoo.

Matkapuhelinoperaattoreilta on vääristä yhteydenotoista turha korvausta hakea. Kerran kuopattu ja mahdollisesti uusiokäyttöön otettu numero jää elämään vain siksi, ettei edellinen omistaja ole päivittänyt yhteystietojaan lähipiirille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.