Tuliko taas maksumuistutus? Suomeen voisi syntyä tuhansia työpaikkoja jos maksaisit ajoissa

Laskujen maksaminen myöhässä aiheuttaa runsaasti harmia yrityksille ja vaikeuttaa jopa uuden henkilökunnan palkkaamista.

Perintäyhtiö Intrum Justitian kyselytytkimukseen vastanneista yrityksistä 15 prosenttia kertoo, että voisi palkata uusia työntekijöitä, jos pitkittyvät maksuajat saataisiin kuriin. Käytännössä tämä tarkoittaisi 33 000 työllistävää yritystä. 

Euroopan mittakaavassa luku on vieläkin suurempi eli 32 prosenttia, mikä vastaa jopa kahdeksaa miljoonaa yritystä.

Joka viidennellä ongelmia tänä vuonna

Maksuajat ovat vaikuttaneet lisätyövoiman palkaamiseen negatiivisesti myös tämän vuoden aikana.

Yksi viidestä yrityksestä Suomessa (21 prosenttia) kertoo pidentyneiden maksuaikojen vaikuttaneen negatiivisesti uusien työntekijöiden palkkaamiseen.

Yksi kymmenestä (11 prosenttia) puolestaan kertoo vaikutusten ulottuneen olemassa olevan henkilöstön irtisanomisiin.

Maksuviiveet aiheuttavat yrityksille myös monia muita vaikeuksia. 41 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo, että pitkät maksuajat aiheuttavat ongelmia kassavirrassa.

Tulonmenetyksia ja kasvun vaikeutumista

34 prosenttia mainitsee seuraukseksi tulonmenetykset ja 28 prosenttia kertoo yrityksen kasvun estyvän.

- Maksuaikojen venyminen on merkittävä ongelma etenkin pk-yrityksille. Kun yritykset eivät saa ajallaan maksua tuottamistaan tuotteista tai palveluista, he joutuvat usein myös lykkäämään omien laskujensa maksua. Pahimmillaan venyvät maksuajat aiheuttavat yrityksille vakavia taloudellisia ongelmia, toteaa johtaja Juha Iskala Intrum Justitian tiedotteessa.

Tiedot perustuvat Intrum Justitian maksutaparaporttiin, joka toteutettiin helmi-maaliskuussa kyselytutkimuksena 29 Euroopan massa. Raportissa vertaillaan maakohtaisia ja kansainvälisiä trendejä maksukäyttäytymisessä ja maksutavoissa.



Lue myös:

    Uusimmat