Kysely: Kolmasosa yrityksistä pelkää konkurssia koronan vuoksi – joka toisen yrityksen mukaan ongelmia on jo nyt

1:56
Korona-pelko vie yrityksiltä asiakkaat – Finnair leikkaa 90 prosenttia lennoistaan

Noin kolmasosa kauppakamarien jäsenyrityksistä arvioi konkurssiriskin kasvaneen merkittävästi koronavirusepidemian vuoksi, kertoo Keskuskauppakamarin kysely.

Yhdeksän kymmenestä vastaajasta odottaa, että epidemia vaikuttaa yrityksen liikevaihtoon tavalla tai toisella negatiivisesti seuraavan kahden kuukauden aikana. Noin puolet kertoo, että negatiivisia vaikutuksia on jo ollut.

Puolet vastaajista odottaa, että yritys lomauttaa tai irtisanoo henkilökuntaa kahden seuraavan kuukauden aikana koronavirusepidemian vuoksi. Neljännes vastaajista kertoo jo antaneensa lomautusvaroituksen tai kutsuneensa yhteistoimintaneuvottelut koolle.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi toivoo, että yritysten aseman helpottamiseksi valtio esimerkiksi ottaa sairauspoissaolojen maksamisen kontolleen. Lisäksi Keskuskauppakamari haluaa lykkäystä esimerkiksi arvonlisäveron sekä eläkemaksujen maksamiseen. Kamari toivoo myös yritysten rahoitusjärjestelyjen tarkastelua kriisin edetessä sekä hallitukselta elvytystä.

Maanantaina ja tiistaina järjestettyyn kyselyyn vastasi yli 3 800 kauppakamarien jäsenyritystä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja