Mainos

Tuli riistäytyi käsistä teinipoikien tulitikkuleikissä Salossa: Yksi pojista sairaalaan, ruohikkoa paloi viisi aaria

Teinipoikien tulitikkuleikit päättyivät tänään ikävästi, kun tuli riistäytyi poikien käsisistä Salon Halikossa tänään iltapäivällä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Olli Högmander kertoo kolmen noin 15-vuotiaan pojan olleen paistattamassa päivää joen äärellä Tehtaankujalla, kun he sytyttivät ruohikon vahingossa palamaan. Pojat olivat leikkineet tupakansytyttimillä ja poltelleet ruohonkorsia, kun tuli riistäytyi ympäristöön.

Pojat olivat yrittäneet sammuttaa paloa ensin itse kastelemalla takkinsa jokiveteen ja hakkaamalla takeilla paloaluetta. He eivät olleet kuitenkaan onnistuneet yrityksessä ja palo oli levinnyt lopulta noin viiden aarin laajuiseksi, ennen kuin palokunta ehti paikalle.

Pojat olivat itsekin kärsineet palossa. Högmander kertoo, että poikien lenkkikengät olivat sulaneet tulessa ja yksi pojista oli saanut häkämyrkytyksen. Hänet toimitettiin jatkohoitoon Salon sairaalaan.

Palokunta sai palon rajatuksi. Lähimpään rakennukseen oli noin 100 metriä matkaa.

Högmander kiittelee poikien toimintaa jälkitilanteessa.

– Vaikka pojat olivat olleet alussa huolimattomia ja leikkineet uteliaisuuttaan tulella, he olivat toimineet lopuksi hyvin, kun he yrittivät sammuttaa paloa. He olivat myös soittaneet itse palokunnan paikalle huomattuaan, etteivät itse kykene sammuttamaan paloa.

– Pojat saivat varmasti ihan hyvän opetuksen siitä, että tulella ei kannata leikkiä. Onneksi maasto ei ollut sen kuivempi, Högmander toteaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.