Karjalainen: 11-vuotias Jonni sammutti uhkaavan tulipalon kastelukannulla – ”Nytkö ne klovnit tulivat tänne?”

Joensuun Karhunmäessä syttyi iltapäivällä uhkaavan oloinen tulipalo neljän huoneiston rivitalon päädyssä.

Kuopion hätäkeskuksesta kerrotaan, että Karhunkierros 4:n huoneiston asukkaat ja lähistöllä ollut poika olivat huomanneet liekit hieman ennen kello 17:ää ja suorittaneen alkusammutuksen matolla ja vesiämpärillä.

Hätäkeskuksen mukaan palo rajautui talon julkisivuun nimenomaan hyvän alkusammutuksen ansioista.

Pelastuslaitos varmisti vielä, että tulipalo ei ole levinnyt laajemmalle.

Sanomalehti Karjalainen kertoo, että tuli oli lähtenyt leviämään ilmeisesti roskakorissa tai tuhkakupissa olleesta tupakantumpista. 

Kyseisen huoneiston asukkaat kuulivat sisälle kummallista rätinää ja lähtivät tarkistamaan tilannetta. Tilanteen huomasi myös naapuritalon pihalla ollut 11-vuotias Jonni Pietarinen, joka oli pesemässä omaa pyöräänsä.

–  Kuulin jonkun räksyvän ja poksuvan. Tuli mieleen, että nytkö ne klovnit tulivat tänne, Pietarinen kertaa Karjalaisen haastattelussa.

Pietarinen lähti sammuttamaan paloa viiden litran kastelukannun kanssa ja kaatoi veden liekkeihin. Huoneiston asukkaat käyttivät sammutusvälineenä vettä ja muovisia mattoja.

Pietarinen sai kiitosta rohkeasta toiminnastaan niin palomestarilta kuin poliisiltakin.

–  Sydäntä tykytti. Enemmän kyllä silloin jännitti, kun tilannetta katseli. Kun rupesi toimimaan, ei jännittänyt enää niin paljon, Pietarinen summaa Karjalaisessa.

Lue myös:

    Uusimmat