Mainos

Tukes: Poista tämä laturi välittömästi käytöstä – aiheuttaa tulipalovaaran!

Oukitel-matkapuhelimen latauslaitteet on vedetty pois myynnistä niiden aiheuttaman tulipalo- ja sähköiskuvaaran takia, tiedottaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. Poisveto koskee Oukitel C5 Pro-puhelimen laturia, jonka mallikoodi on TX-140806.

Oukitel-puhelimen laturi täytyy poistaa välittömästi käytöstä. Tukesin mukaan tuote ei täytä sähköturvallisuuslain vaatimuksia eikä verkkomuuntaja standardin edellyttämiä jännitelujuusvaatimuksia.

Tukes kertoo, että turvallisuusvaatimusten vastaisen Oukitel-laturin voi palauttaa ostopaikkaan, jossa se vaihdetaan uuteen turvalliseen malliin.

Oukitel C5 Pro-puhelimen laturi ei ole ensimmäinen, jossa puutteita on havaittu. Toukokuussa Oukitel K7000-puhelimen laturi vedettiin myynnistä sähköiskuvaaran takia, ja syyskuussa Oukitel K6000 Pro-puhelimen laturi samasta syystä.

Paloturvallisuudesta huolta ovat tällä viikolla aiheuttaneet myös vaaralliset kuvaputkitelevisiot, joita löytyy edelleen useiden suomalaisten kesämökeiltä. Pahimmillaan televisio voi roihahtaa liekkeihin vain muutamissa sekunneissa.

Lähde: Tukes

***

0:36

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja