Tuija Piepposen kassi:

- pinaattia- tatteja- 3 savusilakkaa- mustikoita- Chevre -vuohenjuustoa- kehäkukka- koristekrassin kukkia- orvokki

Aki Wahlmanin ja Tuija Piepposen menu:

Tatticappuccino

tuoretta tattia osa sipulia 2 dl kasvislientä 2 dl kuohukermaa 1 dl rasvatonta maitovaahtoa

Leikkaa sienet ja sipuli pieniksi paloiksi. Freesaa voin kanssa ja lisää liemet, keitä 10 min. Soseuta ja laita keiton pinnalle vaahdotettua rasvatonta maitoa.

Vuohenjuustoperunaa ja savusilakkaa

1 iso uuniperuna 1 viipale vuohenjuustoa 20 g voita 200 g savusilakkaa

Laita muottiin kerroksittain perunaviipaletta ja vuohenjuustoa, paista 200 oC uunissa 15 min. Ota muotti pois ja laita lisäkkeeksi savusilakalle.

Pinaattimuhennos ja paistettua tattia

50 g tuoretta pinaattia valkosipulin kynsi 1 dl kuohukermaa 20 g voita

Freesaa voissa pinaatti, lisää kerma ja keitä kokoon 2 min. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista lisäkkeeksi tattiviipaleita.

Friteerattua vuohenjuustoa ja liekitettyjä mustikoita

100 g vuohenjuustoa kananmuna 1 rkl vehnäjauhoja 1 rkl korppujauhoja 3 dl rypsiöljyä 2 dl mustikkaa 4 cl Cointreau-likööriä 20 g voita 20 g sokeria

Leikkaa vuohenjuustosta viipaleita ja kasta vehnäjauhoon, munaan ja korppujauhoon. Paista 170 asteessa öljyssä kauniin ruskeaksi. Hauduta mustikka-voi-sokeriseoksessa ja liekitä liköörillä.

Lue myös:

    Uusimmat