Tuija Pehkonen ja Eero Ettala opettelivat koronakriisin aikana uuden taidon – ei mene vieläkään kuin Strömsössä: "Voi syttyi palamaan mikrossa"

3:02
Tuija Pehkonen ja Eero Ettala harvinaisessa yhteishaastattelussa Kultainen Venla -gaalassa.

Tuija Pehkosen mukaan hänen aviomiehensäkään ei ole ansioitunut kokkaustaidoissaan. 

Televisio- ja radiojuontaja Tuija Pehkosen kevään kalenteri muuttui yhtäkkiä koronakriisin vuoksi. Hän oli kuvaamassa televisiosarjaa Kanadassa Inuvikin-kaupungissa, kun kuvaukset jouduttiin perumaan muuttuneen tilanteen vuoksi. Osa hänen muista töistään jouduttiin myös perumaan tai siirtämään. 

– Onhan tämä uudenlainen tilanne meille kaikille. Välillä on joutunut miettimään, että apua, tuleeko töitä enää ja välillä on jopa pelokkaita ajatuksia asian suhteen. 

Pehkonen on pystynyt työstämään kotoa käsin tulevaa radio-ohjelmaa Ylelle. Lisäksi MTV3-kanavan Kesäterassi-ohjelma on valmisteilla. 

– Toukokuussa laitetaan sen suhteen kova tohina päälle etäpalavereineen. Jännä nähdä, miten kollegani "Dinosaurus Lorenz" selviää etäpalavereista, sillä hänellä tuppaa olemaan ongelmia tekniikan kanssa, Pehkonen naurahtaa lempeästi. 

Tuijan katastrofikeittiö

Pehkonen oli kaksi viikkoa karanteenissa palattuaan Kanadasta. Sen jälkeenkin hän on poistunut ainoastaan ulkoilemaan, mutta kauppareissut on hoitanut hänen aviomiehensä Eero Ettala. Pariskunta on noudattanut tunnollisesti ohjeita. Koronakriisin aikana pariskunta on opetellut ruoanlaittoa.

– Olemme molemmat surkeita kokkeja. Olen tunnettu siitä, että poltan kaiken pohjaan. Nyt voin sanoa, että olen jopa pikkuisen kehittynyt, ainakin vähän.

Vaikka Pehkonen on kehittynyt ruoanlaitossa, katastrofeilta ei ole kuitenkaan vältytty.

– Yksi päivä voi syttyi palamaan mikrossa. Yritimme tehdä myös pannukakkuja, mutta ei sekään mennyt kuten piti, sillä keittiö oli loppujen lopuksi lattioita myöten hunajassa, hän naurahtaa.

Pehkosen mukaan palohälyttimeltä on tullut enemmän mielipiteitä hänen ruoanlaitostaan kuin läheisiltä.

– En ole aiemmin edennyt siihen asti, että saisin ruoat pöytään saakka.

Vaikka Pehkosen ruoanlaitto ei ole mennyt kuten kokkiohjelmissa, hän haaveili lapsena sellaisesta.

– Äiti Pehkonen aina muistelee, kun sunnuntaiaamuisin keittiöstä kuului hirveä kalkatus ja minä olin ollut siellä lavuaarissa kokkailemassa leikkien "Tuijan keittiössä -ohjelmaa". Tuolloin televisiosta tuli Teijan keittiössä -ohjelma. Nykyajan televisiokokeilla ei ole kuitenkaan uhkaa minusta, älkää huoliko, Pehkonen kertoo pilke silmäkulmassaan.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja