Mainos

Tuhoisasta yön palosta Vantaalla yhä savuhaittaa lähiympäristöön – palavaa ainesta erittäin paljon

0:31

Vantaalla Lassila & Tikanojan kierrätysmateriaalin avokatoksen palosta on koitunut useiden satojentuhansien eurojen vahingot, arvioi yhtiö tiedotteessaan.

Palolla ei yhtiön mukaan ole vaikutusta asiakkaiden jätehuolto- ja kierrätyspalveluihin, sillä jäteautot saatiin normaalisti liikenteeseen aamulla. Asiakkailta kerättävät kierrätysmateriaalit pystytään varastoimaan muihin pääkaupunkiseudun välivarastoihin.

Pelastuslaitoksen mukaan palossa ei loukkaantunut kukaan, mutta Tammiston Kauppatiellä palamaan syttynyt rakennus ja sisällä ollut materiaali ovat tuhoutuneet kokonaan. Lassila & Tikanojan mukaan palo on myös aiheuttanut merkittäviä savuhaittoja ja levittänyt roskaa rakennuksen ympäristöön.

Tulipalo syttyi siirtokuormausasemalla viime yönä ennen kello yhtä. Päivystävä palomestari Jari Vuoripuro kertoo, että raivaustyöt jatkuvat ja savusta on edelleen haittaa lähiympäristölle.

Vuoripuron mukaan suurin palo saatiin sammumaan jo aamulla, mutta paikalla kytee edelleen.

– Tämä on tällaista raivausta. Koko ajan tehdään töitä ja vähitellen alkaa helpottaa, mutta kyllä iltaan asti menee, Vuoripuro sanoo.

Paljon palavaa materiaalia

Pelastuslaitos kertoi aiemmin tänään, että palaaman syttynyttä materiaalia oli huomattavan paljon, minkä takia palo oli voimakas alkuvaiheessa ja kesti pitkään.

Materiaali oli välivarastoitu rakennukseen, jonka sisäpihan puoleinen seinä oli avoin. Tuuli levitti palavaa materiaalia rakennuksen piha-alueelle. Pihalla oli pelastuslaitoksen arvion mukaan 150–200 suurta ajoneuvoa sekä kontteja ja työkoneita.

Pelastuslaitos kertoi, että ajoneuvot saatiin suojattua vaikeista olosuhteista huolimatta. Osa konteista syttyi kuitenkin palamaan.

Savu haitannut liikennettä Tuusulanväylällä

Yle kertoi aiemmin tänään, että läheinen Kyrkoby skola tyhjennettiin savuhaittojen takia. Ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat siirrettiin toiseen kouluun ja 3–6-luokkalaiset lähetettiin opiskelemaan koteihinsa.

Poliisi kertoo, että savu on haitannut liikennettä Tuusulanväylällä Kehä III:n kohdalla. Poliisi on ohjannut päivän aikana liikennettä, ja ajonopeus on Liikenneviraston mukaan laskettu alueella 60 kilometriin tunnissa.

Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan, että liikenteenohjaus lopetettaneen iltapäivän aikana.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja