Tuhansia hehtaareita kaatunutta metsää, sateiden kuljettamia maamassoja: Italian myrskyissä jo 20 uhria, pahimmat tuhot vuosikymmeniin

Italian myrskyissä jo 20 uhria 1:25

Italiassa ainakin 20 ihmistä on kuollut viikon kestäneidessä rankkasateissa ja myrskytuulissa.

Maanvyörymät ovat katkaisseet teitä, ja myrsky kaatanut tuhansia hehtaareita metsää eteenkin maan pohjoisosissa.

Pelastusviranomaisilla on riittänyt kiirettä, kun teiden päälle kaatuneita puita ja vesisateiden kuljettamia maamassoja on raivattu tänäänkin.

– Me olimme täällä viisi päivää ilman puhelinta, ilman sähköä, ilman mitään. Jopa ilman tietä, koska kukaan ei päässyt tänne, Pralongon kylässä Bellunon alueella asuva rouva kertoi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kaikkiaan ainakin 20 ihmistä on kuollut kuluneen viikon aikana sään aiheuttamissa onnettomuuksissa. Eilen kaksi saksalaisturistia kuoli Sardinian alueella salaman iskettyä heihin. Torstaina puolestaan kaksi eläkeläistä kuoli puun kaaduttua heidän autonsa päälle Aostanlaaksossa maan luoteisosassa.

Sääoloja on pidetty pahimpina Italiassa ainakin 50 vuoteen. 

– Erittäin voimakkaat sateet yhdistettynä hyvin poikkeuksellisen voimakkaisiin tuuliin ovat aiheuttaneet vahinkoja kaikissa maakunnissa. Erityisesti tuhoja on ollut pohjoisissa osissa, maan pelastuspalvelun johtaja Roberto Giarola sanoi.

Myrsky on myös kaatanut puita valtavilta, tuhansien hehtaarien alueilta. Joidenkin arvioiden mukaan jopa puolitoista miljoonaa kuutiota puuta on kaatunut.

Myös Etelä-Italiassa sateet ovat katkoneet katuja muun muassa Sisiliassa. Viikonlopullekaan ei luvassa ole helpotusta, sillä sateiden on ennustettu vielä jatkuvan. 

Lue myös:

    Uusimmat