Mainos

Tuhannet matkustajat jäivät jumiin maailman vilkkaimmalla lentokentällä – sähkökatko peruutti satoja lentoja

Sähkökatko aiheutti kaaoksen lentoliikenteeseen maailman vilkkaimmalla kentällä Atlantassa Yhdysvalloissa, kun tuhansien matkustajien matka keskeytyi vian vuoksi.

Hartsfield-Jacksonin kentällä eilen illalla paikallista aikaa alkaneen sähkökatkon vuoksi jouduttiin perumaan satoja lentoja. Kaupunki tarjosi ruokaa ja suojaa kentälle jumiin jääneille ihmisille. Osa joutui istumaan lentokoneissa tuntikausia.

Sähköt saatiin palautettua puoleen yöhön mennessä paikallista aikaa, mutta osa lentoyhtiöistä on joutunut perumaan lentojaan myös maanantain osalta. Esimerkiksi lentoyhtiö Delta Airlines kertoi, että se on perunut 300 lentoa maanantailta.

Sähkökatko johtui Lentokentän sähkönjakelusta vastaavan energiayhtiö Georgia Powerin mukaan sähköjärjestelmässä syttyneestä tulipalosta. Palon syttymissyy on epäselvä.

Joulunalusviikko on yksi vilkkaimpia aikoja lentoliikenteelle Yhdysvalloissa. Hartsfield-Jacksonin lentokentän kautta kulkee päivittäin 275 000 matkustajaa. Vuositasolla määrä on jopa 104 miljoonaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.