Tuhannet marokkolaisnaiset ovat nousset barrikadeille: "Harrastamme avioliiton ulkopuolista seksiä"

Marokossa on osoitettu mieltä maan tiukkojen avioliiton ulkopuolista seksiä koskevien lakien ja aborttilain vuoksi, kertoo The Independent. Mielenosoitusten keulakuvaksi on noussut toimittaja Hajar Raissouni, joka on pidätetty syytettynä avioliiton ulkopuolisen seksin harjoittamisesta ja abortin teettämisestä.

Toimittaja Hajar Raissouni, 28, on työskennellyt arabiankielisessä Akhbar Al-Yaoum -lehdessä. Hänet on pidätetty aiemmin tässä kuussa syytettynä avioliiton ulkopuolisen seksin harrastamisesta miesystävänsä Rifaat al-Amin kanssa. Lisäksi Raissounia syytetään abortin teettämisestä, jonka hän kiistää.

Raissouni astui tiistaina kolmatta kertaa oikeuden eteen ja hän on yhä vangittuna. Häntä voi odottaa jopa kahden vuoden vankeustuomio.

Raissounia tukevaan adressiin yli 7 000 nimeä

Toisinajattelustaan kuuluisasta perheestä tulevan Raissounin pidättäminen on herättänyt voimakkaita protesteja Marokossa. Tuhannet naiset ovat osoittaneet mieltään pidätetyksi tulemisen uhalla.

Ranskalais-marokkolainen kirjailija Leila Slimani ja marokkolainen elokuvantekijä Sonia Terrab ovat keränneet Raissounin tukemiseksi adressin, jossa on yli 7 000 allekirjoitusta.

Adressissa naiset allekirjoittavat lauseen, jonka mukaan he "harjoittavat avioliiton ulkopuolista seksiä" ja "sallisivat abortin".

– Olen hämmästynyt siitä, miten rohkeita marokkolaisnaiset ovat – erityisesti nuoret. Olen ylpeä heistä, Terrab sanoi Independentin haastattelussa.

Tuhansia ihmisiä tuomitaan vuosittain siveettömyysrikoksista

Pohjois-Afrikan maissa avioliiton ulkopuolinen seksi on kielletty laissa. Myös abortti on laitonta, ellei kyseessä ole äidin henkeä uhkaava tilanne.

Pohjois-Afrikan maissa yli 14 500 ihmistä on viime vuoden aikana tuomittu siveettömyysrikoksista. Yli 3000 ihmistä on tuomittu aviorikoksista. 170 ihmistä on tuomittu homoseksuaalisuuden harjoittamisesta. 73 ihmistä on tuomittu abortin teettämisestä.


Lue myös:

    Uusimmat