Tubettaja ja somevaikuttaja Mandimai Sundberg: "Sanon aina, että ei ole sellaista käsitettä kuin helppo raha"

Onko somevaikuttaminen helppoa, vai rankkaa työtä? 8:30
Katso video! Somevaikuttaja Mandimai Sundberg ja manageri Emmi Lehtomaa vierailivat Viiden jälkeen -ohjelmassa kertomassa somevaikuttajien työstä

Onko somevaikuttaminen helppoa rahaa, vai rankkaa työtä?

Vuoden managerina Vaikuttajagaalassa 2022 palkittu Emmi Lehtomaa sekä nuorisoidoli, tubettaja Mandimai Sundberg vierailivat Viiden jälkeen -ohjelmassa kertomassa somevaikuttajan työstä. Sundberg kertoo, että hän ei pidä ajatuksesta, että somettaminen olisi helppoa rahaa.

– Sanon aina, että ei ole sellaista käsitettä, kuin helppo raha, sillä jos näin olisi, niin kaikki tekisivät sitä.

Sundberg kertoo, että vaikka pitää työstään, niin muistuttaa, että siinäkin on kääntöpuolensa.

– Kyllä tämä työ on toisinaan todella rankkaa ja tähän liittyy niin paljon muutakin kuin vain kuvan ottaminen sosiaaliseen mediaan.

Sundbergilla on takanaan usean vuoden kokemus somevaikuttamisesta ja hän sanoo, että työn ja vapaa-ajan erottaminen on toisinaan vaikeaa.

Sundberg aloitti YouTube-videoiden tekemisen jo 15-vuotiaana, mutta vasta hiljattain hän on alkanut työskentelemään manageri Emmi Lehtomaan kanssa.

Lehtomaa kertoo, että managerina hän ei juurikaan vaikuta somettajien sisältöihin, vaan manageri miettii enemmänkin uran suuntaa ja somevaikuttajan liiketoimintaa.

– Meidän työmme on hoitaa yhteistyöneuvottelut, huolehtia sopimusasioista sekä miettiä asiakkaamme kanssa, mitkä hänen omat toiveensa urasta ovat.

Niin Lehtomaa kuin Sundberg ovat yhtä mieltä siitä, että Sundbergin vahvuudet somettamisessa ovat aitous ja avoimuus.

– Hän on ehdottomasti aito oma itsensä, Lehtomaa sanoo.

Sundberg myöntää, että on tuoreena äitinä joutunut miettimään puolisonsa kanssa haluavatko he kertoa lapsen saamisesta ja raskaudesta somessa.

– Mietimme asiaa, mutta koska olen lifestyle-tubettaja, niin tuntui luonnolliselta kertoa myös äitiydestä. Pääosin olen saanut positiivista palautetta ja koen myös antaneeni vertaistukea odottaville äideille.

Lue myös:

    Uusimmat