Tubettaja Henny Harjusolan postinhakureissu päätyi järkyttävällä tavalla Youtubeen: "Pahin asia on se, että olen niin tottunut tuollaiseen"

Henny Harjusola joutui Espoon Kivenlahdessa nuorten solvaushyökkäyksen kohteeksi, mutta tilanne ei valitettavasti ollut hänelle täysin entuudestaan vieras.  

Kampaaja-tubettaja Henny Harjusola oli kuluvalla viikolla hakemassa postipakettia Espoon Kivenlahdessa, kun hänen visiittinsä paikallisessa kaupassa päätyi yllättäen Youtubeen paikallisten nuorten toimesta. Youtubeen ladattiin viikolla kaksi videota, jossa paikalliset nuoret solvaavat, haukkuvat ja kehottavat häntä lähtemään Kivenlahdesta, väkivallan uhan takia.

Jo kauppaan mennessään Harjusola pisti merkille paikalla olleet nuoret. Kaupasta ulos tullessaan samat nuoret olivat Harjusolaa ovella vastassa, kuvaten tätä puhelimillaan ja huudellen erilaisia solvauksia.

Videolla näkyy Harjusolan lyhyt sanojenvaihto nuorten kanssa, jotka haukkuivat häntä ja kehottivat lähtemään pois Kivenlahdesta. Kyseinen tilanne ei kestänyt pitkään ja Harjusola poistui ystävänsä kanssa paikalta.

Harjusola kertoo, että tilanne ärsytti ja suututti, mutta hän ei kuitenkaan halunnut näyttää reaktiotaan häntä haukkuneille ja kuvanneille nuorille. Hän yritti pysyä rauhallisena, jälleen.

Vaikka yleensä Harjusola ei koe häirintää vastaavassa mittakaavassa, ei tilanne ollut hänelle vieras. Harjusola kertoo joutuvansa kuulemaan erilaista huutelua jopa viikoittain.

– Lähinnä sen takia, että on sosiaalisessa mediassa esillä, niin ihmiset tietävät paljon musta. Sitten on helppo huudella vähän matkan päästä perään, kun vaikka kävelee ohi.

– Mielestäni kenenkään ihmisen ei kuuluisi millään tasolla tottua minkään näköiseen huuteluun, solvaamiseen ja tuollaiseen käytökseen. Mutta pahin asia on se, että olen niin tottunut tuollaiseen, että heitän toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, enkä välitä hirveästi siitä.

Toisaalta Harjusola ajattelee asiaa myös muiden transihmisten silmin. Niiden, jotka eivät ole julkisesti esillä sosiaalisessa mediassa tai julkisuudessa ja joutuvat silti jatkuvasti vastaavan käytöksen kohteeksi.

– Kaikki ihmiset eivät pysty tuollaista suodattamaan ja kaikilla ei ole niin vahva nahka sellaiseen. Se on vaan todella väärin sellaisia ihmisiä kohtaan.

Harjusola haluaa korostaa, että vaikka hän on julkisuudessa, on hän silti myös yksityinen henkilö, jota suojaavat samat oikeudet kuin muita. Se, että hän on julkisuudessa, ei tarkoita sitä, että hänen tarvitsisi kestää mitä vain muiden toimesta. Varsinkaan sitä, kun häntä solvataan ja se jaetaan nettiin kaikkien nähtäville.

Näin ollen Harjusola kertoo myös aikovansa luultavasti lähteä viemään asiaa eteenpäin myös viranomaisille.

– Todennäköisesti lähden yrittämään kyllä, miksi ei.

Lue myös:

    Uusimmat