TTK-opettaja Anssi Heikkilä soutaa Tallinnaan ja Jari Saario istuu kyydissä – idea syntyi hetkessä: "Minulla on välillä vähän aivoja nopeampi suu"

Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilä räjäyttivät tanssikisan pistepankin 9:52
Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilä räjäyttivät tanssikisan pistepankin

Anssi Heikkilä on harjoitellut paljon soutureissua varten.

Tanssinopettaja Anssi Heikkilä voitti viime vuonna fitnessvaikuttaja Pernilla Böckermanin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman. TTK-finaalissa nähtiin läheisen tanssi, johon Böckerman oli kutsunut sisäsoutuvalmentajansa Jari Saarion. Heikkilä ja Saario ystävystyivät tanssiharjoitusten aikana ja pian kaksikolla on tulossa yhteinen reissu.

– Minulla on välillä vähän aivoja nopeampi suu, niin heitin Jallulle, että olisi siistiä tehdä joku hullu tempaus – vaikka soutaa Tallinnaan ja takaisin, Heikkilä kertoo.

Saario oli innostunut asiasta oitis ja kysyi suoraan Heikkilältä, lähdetäänkö.

– Vastasin heti, että lähdetään. Sitten lyötiin kättä päälle. Eli tämä on noin seitsemässä sekunnissa suunniteltu juttu. 

Heikkilä kertoo, että työnjako soutumatkalle on jo selvä.

– Minä soudan ja Jallu sanoi, että hän juo punaviiniä ja soittaa musiikkia meille – ja myös navigoi. Navigoimaan minä en suostu, vaan soutu on minun harteillani kokonaan. 

Heikkilä ei osaa vielä jännittää reissua etukäteen, kun hänellä ei ole tarkkaa tietoa, mihin on lupautunut. 

– Sanoin Jallulle, ettei se ole mikään reissu, jos ei ole menopaluu. Soutaminen on fyysisesti rankkaa, koska se on matalatempoista ja hidasta, kun pitää 16 tuntia suorittaa. 

– Pääkoppa tulee varmasti olemaan tosi kovilla siinä kohtaa, kun missään ei näy mitään ja kuuluu vain tuulen huminaa. Sitä hetkeä myös odotan, kun tulee ulappa ja sitä, että on ihan pilkkopimeää.

Heikkilä on elämänsä aikana treenannut paljon, joten hänellä oli hyvä pohjakunto ennen soututreenien aloittamista. Aluksi takapuoli puutui soutulaitteessa, mutta nopeasti hän tottui. 

– En ole käynyt soutamassa merellä, mutta olen totta kai soutuveneellä joskus soutanut. Tämä on ihan hyppy tyhjyyteen koko laji, Heikkilä naurahtaa.

– Tämä on ehkä minun tapani tehdä asioita, joko tehdään isosti tai sitten ei tehdä ollenkaan. Se voi olla, että tulen kyynel poskella sieltä pois. 

Se mitä kaksikolle tapahtuu, kun he pääset Tallinnaan, on vielä täysi mysteeri.

– Kysyin Jallulta, että varaanko meille hotellin sieltä. Jallu ottaa reissun tosi rennosti, koska onhan hän soutanut Atlantin yli – eli tuo ei ole mitään. Jallu sanoi, että katsotaan siellä, että käydäänkö syömässä ja lähdetäänkö takaisin. 

Lue myös:

    Uusimmat