Mainos

Tsunamissa menehtyi 178 suomalaista

90 tulva-aalloissa kuollutta suomalaista on tunnistettu. 85 on tähän mennessä tuotu Suomeen.

Kaakkois-Aasian tsunami-turmassa menehtyi kaikkiaan 178 suomalaista. Viranomaiset ilmoittivat tänään tarkan luvun.

Tähän päivään mennessä oli 90 tulva-aalloissa kuollutta suomalaista tunnistettu, heistä 81 sataprosenttisella varmuudella. Vainajista 85 on tähän mennessä tuotu Suomeen.

- Suurin osa tunnistetuista on aikuisia, koska lasten tunnistaminen vie huomattavasti pidemmän ajan, rikosylikomisario Göran Wennqvist keskusrikospoliisista kertoo.

Kadoksissa olleiden lista on lyhentynyt nopeasti sitä mukaa, kun tunnistaminen on edistynyt. Yhteensä 88 suomalaista on edelleen löytämättä, kun joulukuussa keskusrikospoliisin julkaisemilla ensimmäisillä listoilla oli vielä 233 nimeä. Wennqvist ei lähde veikkailemaan sitä, kuinka monta suomalaista pystytään vielä löytämään ja tunnistamaan, mutta tahti hidastuu koko ajan.

Tähän saakka tunnistaminen on tapahtunut pääasiassa uhrien hampaista saatujen tietojen perusteella. Nuorten uhrien tunnistamisessa poliisi joutuu yhä useammin nojaamaan aikaa vieviin DNA-selvityksiin.

- Lapset eivät ole vielä ehtineet käydä hammaslääkärissä, joten hammasrekisterissä ei heistä ole tietoja, Wennqvist tähdentää.

Hän arvioi, että tällä hetkellä Thaimaassa tunnistamisoperaatiossa työskentelevät noin 25 suomalaista toimivat alueella ainakin kesään saakka. Ruotsista ja Norjasta on suurin piirtein saman verran ihmisiä tunnistustöissä, tanskalaisia hiukan vähemmän.

Alueella työskentelevät pohjoismaiset uhrintunnistamisryhmät ovat onnistuneet työssään eittämättä parhaiten. Kaikista tunnistetuista yli puolet on Pohjoismaista. Wennqvist panee tämän suoraan sen ansioksi, että Pohjoismaissa hammasrekisterit ovat ajan tasalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.