Mainos

Tsunamissa 2004 kuolleeksi luultu tyttö löytyi elossa - vanhempia etsitään

Sri Lankan lastensuojeluviranomaiset kertovat löytäneensä 6-vuotiaan tytön, jonka luultiin saaneen surmansa Aasian tuhoisassa tsunamissa vuonna 2004.

Viranomaisten mukaan tytön oli adoptoinut laittomasti pariskunta, joka väitti, että tyttö oli heidän lapsensa. Lapselle oli hankittu myös väärennetty henkilöllisyystodistus.

- Ryhdymme nyt tekemään dna-testejä lapsen oikeiden vanhempien löytämiseksi, kertoo lastensuojeluviranomainen Anoma Dissanayake BBC:lle.

Dissanayaken mukaan tyttö on kotoisin eteläisestä Gallen kaupungista, joka tuhoutui käytännössä kokonaan tapaninpäivän tsunamissa.

Sri Lankan lastensuojeluviranomaiset saivat tietoonsa laittoman adoption ulkopuoliselta tulleen vihjeen avulla.

- Pariskunta väitti meille, että he olisivat ostaneet tytön kerjäläiseltä 2 000 rupialla ( reilulla 13 eurolla). On aivan selvää, ettei väite pidä paikkaansa. Sri Lankan kaduilta ei voi ostaa lapsia, korostaa Dissanayake.

Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa koulua käynyttä tyttöä on tiettävästi kohdeltu hyvin perheessä, johon hänet laittomasti adoptoitiin. Perheessä on myös kaksi muuta lasta, mutta heidän uskotaan olevan pariskunnan biologisia lapsia.

Pariskunta on nyt pidätettynä ja heitä kuulustellaan.

Sri Lankassa kuoli vuoden 2004 tsunamissa yli 30 000 ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.