Tshekkimiljardööri osti yli neljäsosan Valioliigan sensaatiojoukkueesta

Tshekkiläinen sijoitusryhmä 1890s holdings a.s on ostanut 27 prosentin osuuden Valioliiga-seura West Hamista. Osakekaupan myötä miljardööri Daniel Kretinsky ja hänen liikekumppaninsa Pavel Horsky tulevat mukaan seuran hallitukseen.

Kretinsky on tunnettu yrittäjä ja asianajaja, jonka omaisuuden arvellaan olevan neljä miljardia dollaria (3,4 miljardia euroa). Hän haluaa auttaa perinteikästä West Hamia ottamaan seuraavan kehitysaskeleen eteenpäin.

– Seuran kasvu ja kehitys on ollut viime vuosina kaikkien nähtävissä ja olen iloinen päästäkseni osaksi seuran jännittävää tulevaisuutta. Koen olevani etuoikeutettu, että minulla on nyt mahdollisuus auttaa kaikkia rakentamaan tämän hienon seuran perinteitä, Kretinsky kommentoi West Hamin tiedotteessa.

West Ham on nostanut viime vuosina profiiliaan todella reippaasti. Viime kaudella joukkue taisteli viimeisille kierroksille asti jopa Mestarien liiga -paikasta, mutta joutui lopulta tyytymään kuudenteen sijaan ja edustuspaikkaan Eurooppa-liigassa.

Lontoolaisseura on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin se viime keväänä jäi. West Ham nousi viime viikonloppuna upean Liverpool-voittonsa myötä sarjataulukon kolmanneksi.

Lue myös:

    Uusimmat