Leijonille täysin uusi ykkösnyrkki? Olli Jokisen mullistava ehdotus kokoaisi NHL-voimat yhteen

Hieman takkuisasti pelinsä MM-kisoissa aloittaneen Leijonien kokoonpanoon on ryhdytty jo vaatimaan muutoksia. Yhden äärimmäisen mielenkiintoisen sommitelman löi pöytään C Moren asiantuntija Olli Jokinen.

Neljän ottelun jälkeen Leijonat on voittanut Saksan ja Ranskan yhden maalin otteluissa ja hävinnyt Yhdysvalloille selvästi 1–4 sekä kaatunut Ruotsia vastaan voittomaalikisassa (1–2). Takkuinen meno on näkynyt muun muassa siten, että NHL-supertähti Mikko Rantanen ei ole vielä saanut maalitiliään auki.

Suomi pelaa perjantaina etukäteen ajateltuna lohkon heikointa joukkuetta Unkaria vastaan, ja äkkiseltään voisi ajatella ottelun olevan ihanteellinen uusille kokeiluille kaivatun kemian löytämiseksi.

C Moren asiantuntija Olli Jokinen on pannut merkille, että esimerkiksi Rantanen ei ole päässyt samalle aaltopituudelle ykkösketjussa Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen telepaattiseen yhteyden kanssa. Niinpä Jokinen esitteli MM-kisastudiossa oman ehdotuksensa aivan uudenlaisesta ykkösnyrkistä, joka kokoaisi Suomen NHL-voimat kiinnostavalla tavalla yhteen.

– He varmasti ajattelevat pelistä samalla lailla ja saattaisivat pelatakin sitä samalla lailla, Jokinen tuumaa.

Asiantuntijakollega Niklas Bäckström väläytteli vieressä seisseen Jokisen suunnitelmalle vihreää valoa.

– Nyt on se paikka kokeilla, Bäckström tunnustaa.

Millainen ykkösnyrkki Jokisen ehdotuksen myötä Leijonille piirtyisi? Katso C Moren MM-kisastudion keskustelu artikkelin pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat