Turun seudulla on löydetty koronavirukseen uudelleen sairastuneita – joukossa lapsia ja iäkkäitä henkilöitä

3:09
Näin vastaava ylilääkäri Jutta Peltoniemi kommentoi ikäviä uutisia MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Koronaan uudestaan sairastuneiden oireet ovat nyt lievempiä, kuin ensimmäisellä kerralla.

Turun seudulla on löydetty merkkejä siitä, että koronaan jo kertaalleen sairastunut voi saada tartunnan uudestaan.

Tartuntataudeista vastaavan ylilääkäri Jutta Peltoniemen mukaan seudulla on havaittu usempi tapaus, jossa aikaisemmin koronavirukseen sairastunut henkilö on hakeutunut uudelleen testeihin oireiden takia. Uudesta infektiosta on tapausten kohdalla mikrobiologinen varmistus.

– Meillä on tiedossa alle kymmenen tapausta, mutta useampia niitä on. Tapauksia on todettu kaiken ikäisillä lapsista iäkkäisiin henkilöihin.

Turun seudulla todetuissa tapauksissa taudin kuva on ollut kaikilla sairastuneilla lievä. Peltoniemen mukaan potilaiden oireet ovat olleet ensimmäisellä kerralla selkeämmät, kuin nyt.

– Selkeästi näyttää siltä, että kuten muissakin virusinfektioissa, myös koronavirukseen sairastuneita suojaavat elimistössä olevat vasta-aineet ja sen takia tulee lievempi infektio.

Testiin on hakeuduttava oireiden myötä

Peltoniemen mukaan koska Turun seudulla todettujen potilaiden määrä on niin pieni, laajempia päätelmiä tapauksista ei voida tehdä. Ylilääkäri uskoo, että ilmiö tulee kuitenkin lisääntymään.

– Nyt kun koronatapaukset lisääntyvät valitettavasti, niin silloin on aina riskinä se, että joku sairastuu uudestaankin.

Koska riski on olemassa, koronavirustesteihin tulee hakeutua oireiden myötä aikaisemmin sairastetusta koronavirustaudista huolimatta.

– Jos on vaikka viime keväänä sairastanut koronavirusinfektion ja nyt tulee uudelleen koronavirukseen sopivia oireita, pitää edelleen nykyisten ohjeiden mukaan hakeutua testiin.

Uutista päivitetty 3.12.2020 kello 17.48 lisäämällä tietoja ja Jutta Peltoniemen kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja