Ruotsalaisnainen sairastui koronaan kaksi kertaa – tutkijat löysivät eri kerroilla eri viruskannan

7:37
Ruotsilla on ravintolarajoituksissa päinvastainen linja kuin Suomella.

Ruotsissa on löydetty tiettävästi ensimmäinen tapaus, jossa sama ihminen on sairastunut koronaan kahdesti, kertoo Expressen.

Lehden mukaan keski-ikäinen nainen olisi sairastunut koronaan sekä toukokuussa että elokuussa. Toisella kerralla naisen oireet olivat hyvin lieviä.

– Tulkitsen tapausta niin, että potilaalla oli kertynyt jotakin suojaa ensimmäisestä sairastumisesta, kertoo lääkäri Johan Ringlander Sahlgrenskan yliopistosairaalasta.

Tutkijat ovat lisäksi selvittäneet, että naiselta otetuista näytteistä paljastui eri kerroille erilainen koronaviruksen kanta. Näytteet siis todistivat, ettei kyseessä ollut alkuperäinen virus, joka olisi jotenkin säilynyt naisen elimistössä piiloutuneena.

Ruotsalaislääkärit ja tutkivat pitävät tapahtunutta merkkinä siitä, että koronaviruksen sairastaminen todellakin loisi suojaa sairastumisen jälkeen.

Expressenin mukaan tutkijat ovat käyneet läpi myös kolme muuta tapausta, mutta näiltä potilalta otetut näytteet paljastivat, että kyseessä oli sama, alkuperäinen virus.

Lääkärien mukaan kyseisissä tapauksissa virus on pystynyt pysymään piilevänä heikentyneestä immuunijärjestelmästä kärsineissä ja iäkkäissä potilaissa.

Keski-ikäisen naisen uudelleensairastumisesta huolimatta ruotsalaislääkärit ovat sitä mieltä, että sairastuminen kahdesti on edelleen hyvin epätodennäköistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja