TS: Naantalilaistallin rikosvyyhdissä jo 14 rikosilmoitusta – vakavimpana nimikkeenä lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö

2:30
Tältä epäilyjen kohteena olevalla hevostallilla näyttää.

Naantalilaiseen hevostalliin liittyvään rikosepäilyyn liittyen on jätetty jo 14 rikosilmoitusta tähän mennessä, kerrotaan Sisä-Suomen poliisista Turun Sanomille.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Joni Länsipuro kertoo TS:lle uskovansa, että ilmoituksia tulee vielä lisää.

TS:n mukaan epäiltynä on myös useampi muu henkilö tallia pitävän pariskunnan lisäksi. Poliisi ei avaa lehdelle asianomistajien yhteismäärää, mutta kertoo, että yhdessä rikosilmoituksessa voi olla useita asianomistajia.

Länsipuron mukaan vakavin epäilty rikosnimike jutussa on tällä hetkellä lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö. Muita rikosnimikkeitä ovat TS:n mukaan esimerkiksi lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalinen hyväksikäyttö ja pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Lisäksi tutkinnassa on myös eläimiin kohdistuneita rikoksia.

Tapaus tuli julkisuuteen, kun TS julkaisi laajan selvityksen, jonka mukaan tallilla olisi joutunut kymmenen vuoden aikana eriasteisten seksuaalitekojen kohteeksi vähintään kymmeniä 12–20-vuotiaita tyttöjä.

TS:n tietojen mukaan uhreiksi joutuneista nuorista ja heidän vanhemmistaan levitetään perättömiä väitteitä, joiden mukaan uhrit olisivat masinoineet rikosilmoitukset kostoksi tallille ”erinäisistä tapahtumista”.

Poliisi kehottaa olemaan kriittinen tällaisiin väitteisiin.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja