TS: Interin pelaajat eivät saa syytteitä ottelumanipulaatiosta – kihlakunnansyyttäjä perustelee

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan Turun Interin ottelumanipulaatiosta epäillyt jalkapalloilijat eivät saa syytettä, uutisoi Turun Sanomat.

Kahden pelaajan otteita tutkittiin lahjuksen ottamisena elinkeinotoiminnassa viime syyskuussa pelatun HJK–Inter-ottelun jäljiltä. Epäilyksiä nostattivat varsinkin Abdoulie Mansallyn lukuisat kyseenalaisilta näyttäneet harhasyötöt.

Mansally on jo jättänyt Interin. Toisen epäillyn pelaajan sopimus Interin kanssa puolestaan kattaa myös tulevan kauden.

Kihlakunnansyyttäjä Kai Selander päätti olla nostamatta syytteitä. Selanderin mukaan kummankaan pelaajan syyllisyyden tueksi ei ole olemassa todennäköisiä syitä.

– Todistajana kuultu ammattivalmentaja on ottelutallenteen perusteella katsonut, että maaliin johtanutta syöttöä on valmentajan silmin miltei mahdoton nähdä tahattomana virheenä, vaikka kaikki on mahdollista. Huono pelisuoritus ei kuitenkaan yksin ole riittävä näyttö siitä, että ottelutapahtumasta olisi etua vastaan sovittu, Selander kirjoittaa Turun Sanomien mukaan.

Molemmat pelaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Pelaajien rahaliikenteessä havaittiin muutamia pieniä käteistalletuksia, mutta lahjontaan viittaavaa toimintaa ei löytynyt.

Esitutkinnassa selvisi, että HJK:n 3–0-voittoon päättynyttä Inter-ottelua oli pelattu tavallista suuremmilla summilla.

Lue myös:

    Uusimmat