Zelenskyi kutsui Trumpin Ukrainaan: "Tarvitsen vain 24 minuuttia"

Joe Biden tapasi Volodymyr Zelenskyin Kiovassa – kättely tallentui kameralle 1:20
Katso myös: Joe Biden tapasi Volodymyr Zelenskyin Kiovassa helmikuussa – kättely tallentui kameralle

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kutsunut Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin Ukrainaan. Zelenskyi kertoi asiasta NBC:n haastattelussa.

Amerikkalaisen televisiokanavan NBC:n "Meet the Press" -ohjelmassa juontaja Kristen Welkerin vieraana ollut Volodymyr Zelensky vastasi Donald Trumpin väitteisiin, joiden mukaan hän voisi lopettaa sodan Venäjän kanssa 24 tunnissa.

Trump sanoi maaliskuussa voivansa ratkaista Ukrainan sodan yhdessä päivässä, jos hänet valittaisiin uudelleen. Hän totesi lisäksi, että neuvotteluprosessi olisi "hyvin helppo".

– Trump on sanonut pystyvänsä lopettamaan sodan noin 24 tunnissa. Mitä voin siihen sanoa? En muuta, kuin että hän on erittäin tervetullut Urainaan, Zelenskyi totesi.

– Presidentti Joe Biden oli täällä, ja luulen, että hän ymmärsi jotain sellaista, mitä voi ymmärtää vain käymällä täällä. Joten kutsun myös presidentti Trumpin tänne.

"Vain 24 minuuttia riittää"

Zelenskyin mukaan hän tarvitsisi 24 tunnin sijaan vain 24 minuuttia selittääkseen Trumpille, ettei tämä voi lopettaa sotaa niin helposti kuin luulee.

Zelensky lisäsi, että rauhasta ei voi neuvotella Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa, vaikka Trump yrittäisi.

– Jos Trump ei ole valmis luovuttamaan aluettamme tälle kauhealle miehelle, Putinille, jos hän ei ole valmis luovuttamaan itsenäisyyttämme, hän ei voi onnistua siinä.

Zelenkyi ei ole varma Trumpin tuesta Ukrainalle

Welker kysyi vielä Zelenskylta, uskooko hän Trumpin tukevan Ukrainaa sodassa, jos hän voittaisi vuoden 2024 presidentinvaalit. Zelensky sanoi, ettei ole varma siitä.

– En todellakaan tiedä, hän sanoi.

– Toivon, että se ei riipu vain presidentistä institutionaalisesti. Luulen, että se riippuu amerikkalaisten mielipiteestä, yhteiskunnan mielipiteestä. Mielestäni se on kaikkein tärkeintä.

Lue myös:

    Uusimmat