Mainos

Trumpin uusi viestintäjohtaja poisti tviittejään - "Hillary on uskomattoman pätevä"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin uusi viestintäjohtaja Anthony Scaramucci on poistanut vanhoja tviittejään, jotka eivät istuneet maan nykyisen hallinnon näkemyksiin. Asiasta kertoo Washington Post.

Scaramucci julkaisi eilen tviitin, jossa hän kertoi aikeistaan poistaa tviittejään. Hän sanoi aiempien näkemysten kehittyneen ja että niiden ei pitäisi olla häiriötekijöinä. Scaramucci myös sanoi, että hän palvelee nyt presidentin agendaa, mikä on ainoa merkitsevä asia.

Aiemmissa tviiteissään Scaramucci on muun muassa kuvaillut demokraattien Hillary Clintonia "uskomattoman päteväksi". Lisäksi aiempien tviittien perusteella näkemyseroja näyttäisi olleen muun muassa aseisiin, ilmastonmuutokseen, islamiin ja laittomaan maahantuloon liittyvissä asioissa.

Yhdessä vanhassa tviitissään Scaramucci esimerkiksi sanoo, että Yhdysvalloilla on liikaa aseita ja että hän on aina ollut aseita rajoittavien lakien kannalla.

Puolestaan vuonna 2012 julkaistussa tviitissä Scaramucci näyttää kannattaneen liberaaleja arvoja sanomalla muun muassa olevansa homoavioliittojen kannalla ja kuolemantuomiota vastaan. Lisäksi yhdessä samana vuonna julkaistussa tviitissä Scaramucci sanoo pitävänsä Hillary Clintonista.

Viime vuonna julkaistussa tviitissä Scaramucci muun muassa kirjoittaa, että tieto siitä, että yhä moni ihminen uskoo ilmastonmuutoksen olevan huijausta, on lannistavaa. Trump on useasti tuominnut ilmastonmuutoksen huijaukseksi. Trump esimerkiksi on päättänyt vetää Yhdysvallat pois Pariisin ilmastosopimuksesta.

Kritisoijasta Trumpin ylistäjäksi

Lisäksi Scaramucci on julkaissut tviitin, jossa hän vastustaa muureja. Trump puolestaan on sanonut rakennuttavansa muurin Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle.

– Muurit eivät toimi. Ne eivät ole toimineet koskaan, eivätkä tule toimimaan. Berliinin muuri 1961-1989, älä mene siihen lankaan, Scaramucci kirjoitti vuonna 2015 julkaistussa tviitissä.

Washington Postin mukaan Scaramuccin vanhat tviitit alkoivat kiertää Twitterissä perjantaina. Scaramucci oli jo poistanut osan esille nousseista tviiteistä, mutta käyttäjien ottamat kuvakaappaukset herättivät ne uudelleen henkiin.

Scaramuccin tviitit eivät ole olleet ainoa osoitus uuden viestintäjohtajan ja Trumpin aiemmista näkemyseroista. Esimerkiksi vuonna 2015 Scaramucci kuvaili Foxin haastattelussa Trumpia muun muassa "kyvyttömäksi poliitikoksi". Nyt Scaramucci on pyytänyt useaan kertaan anteeksi kommenttiaan. Lisäksi Scaramucci on useaan kertaan kertonut toimittajille, että hän rakastaa presidenttiä.

– Minun ei olisi koskaan pitänyt sanoa sitä hänestä, Scaramucci sanoi ensimmäisessä Valkoisen talon tiedotustilaisuudessaan tällä viikolla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.