Mainos

Trumpin neuvonantajalta erikoinen suositus tv-haastattelussa – kehotti ostamaan Ivankan tuotteita

Yhdysvalloissa vaaditaan selvitystä presidentti Donald Trumpin neuvonantajan Kellyanne Conwayn televisiohaastattelussa antamasta suosituksesta ostaa Trumpin tyttären vaateketjun tuotteita.

CNN:n mukaan tutkintaa ovat vaatineet muun muassa jotkut asianajajat, lainsäätäjät sekä hallituksen toimintaa seuraavat järjestöt. Conwayn on sanottu rikkoneen hallituksen etiikkalakia.

Conway kehotti ihmisiä ostamaan Ivanka Trumpin tuotteita Fox Newsin haastattelussa torstaina. Haastattelun taustalla näkyi Valkoisen talon tunnus.

– Se (ketju) on upea. Minulla itselläni on joitain sen tuotteita. Annan ilmaisen mainoksen. Menkää ostamaan niitä tänään, jokainen. Löydätte niitä netistä, Conway sanoi haastattelussa.

Valkoisen talon tiedottajan Sean Spicerin mukaan Conwayta on nyt "ohjeistettu" asiaan liittyen. Spicer ei tarkentanut, mitä hän ohjeistamisella tarkoitti.

Kirje etiikkajohtajalle 

Hallituksen toimia valvovaan komiteaan kuuluvat demokraattien Elijah Cummings ja republikaanien Jason Chaffetz vaativat molemmat Conwaylle kurinpidollisia toimia. 

Maan politiikan eettisiä käytäntöjä valvovan elimen (OGE) johtajalle Walter Shaubille suunnatussa kirjeessään kongressiedustajat muun muassa sanoivat, että Conwayn toiminta rikkoi selvästi liittovaltion työntekijöiden eettisiä periaatteita.

Conwayn mukaan Trumpin tiimi on tietoinen kirjeestä ja sitä käydään läpi Conwayn mukaan "sisäisesti". Conway kertoi Fox Newsille, että hän on keskustellut tapahtuneesta presidentin kanssa ja että presidentti tukee häntä asiassa sataprosenttisesti.

Ivanka Trumpin vaateketju on ollut otsikoissa viime päivinä. Trump hyökkäsi Twitterissä kauppaketju Nordstromia vastaan, koska se oli pudottanut valikoimistaan Ivankan vaateketjun tuotteet kuluttajakampanjan päätteeksi. Tviitissään Trump sanoi, että Nordstrom kohteli hänen tytärtään hyvin epäreilusti. Muun muassa demokraatit tuomitsivat Trumpin hyökkäyksen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.