Trumpin lempilelun karu kohtalo: Kultaisin vyönsoljin varustettu ökylentokone ruostuu nyt hylättynä säiden armoilla

Kultaisista turvavöistään tunnetuksi tullut Donald Trumpin yksityiskone koki karun kohtalon 2:29
Katso videolta: Näin hulppea ilmestys Trumpin Boeing 757 on ollut.

Trumpin vaurauden ja mahdin symboli, ylellisesti sisustettu erikoisvarusteltu Boeing 757 -matkustajakone, rapistuu parhaillaan hylättynä ja rikkinäisenä syrjäisellä lentokentällä New Yorkin osavaltiossa.

Yhdysvaltain ex-presidentti, liikemies ja tositv-tähti Donald Trumpin kruununjalokivi, muun muassa kultaisista turvavyönsoljistaan tunnettu Boeing 757, on loiston päivänsä nähnyt, kertoo CNN.

Trump osti Boeinginsa Microsoft-miljardööri Paul Allenilta vuonna 2010. Ystävilleen hän nimitti jo tuolloin 20-vuotta vanhaa konetta "lempilelukseen". 

Yksityiskone on tuttu myös lukuisista valokuvista ja videoista, sillä Trump on rakastanut mahtailla juuri tämän koneen avulla. Boeing olikin hyvin esillä esimerkiksi Trumpin ensimmäisen presidentinvaalikampanjan aikana. 

Mutta nyt asiat ovat toisin ja lentokone rapistuu Orange Countyssa sijaitsevalla lentokentällä noin 60 mailin eli noin sadan kilometrin päässä Manhattanilta New Yorkin raa'assa ilmanalassa.

Miksi kone seisoo kentällä kosteassa ilmastossa?

Koneen säilyttäminen New Yorkin ilmastossa lumen ja kosteuden armoilla on hämmästyttänyt CNN:n haastattelemia ilmailuasiantuntijoita.

Heitä ihmetyttää, miksi konetta ei ole siirretty kuivempaan ja lämpimämpään ilmastoon, vaikka sellaisia löytyy vain muuttamaan tunnin lentomatkan päästä. 

Lumi, sade ja kosteus saattavat aiheuttaa huomaamattomia vaurioita koneen rungossa ja moottoreissa ja johtaa isoihin vaikeuksiin. Siksi isoja koneita tavallisesti säilytetään pidempiaikaisesti kuivassa aavikkoilmassa Yhdysvaltain lounaisosassa, jossa korroosion vaara on lähes olematon. 

Surullinen näky

CNN:n videolle kuvaama kone on surullinen näky. 24-karaatin kullasta tehtyjä turvavyönsolkia ei olla vähään aikaan sulkemassa, sillä koneen moottorit eivät näytä olevan lentokunnossa. 

Yksi moottoreista näyttäisi puuttuvan kokonaan ja toinen on kääritty muoviin.

Lentäminen Boeingilla maksaa maltaita

Lentäminen Boeing 757:n kaltaisella isolla matkustajakoneella on erittäin tyyristä, lentotunnin hinta vaihtelee 15 000 ja 18 000 dollarin välillä (12 000-18 000 euroa).

Trumpin kone on lisäksi jo iäkäs ja varaosien saaminen vaikeutuu ja muuttuu koko ajan kallimmaksi, joten myös ylläpito nielee dollareita. 

Ilmailuasiantuntijan mukaan koneen korjauskustannukset voivat olla mitä vaan 100 000 dollarin ja miljoonan dollarin välillä.

Kysymys kuuluukin, onko kone korjaamatta ja hylättynä siksi, että Trumpin rahat ovat loppu koronapandemian iskettyä pahasti Trumpin investointeihin. 

Bloomberg kertoi tällä viikolla, että Trumpin nettovarallisuus on pudonnut 700 miljoonaa dollaria vuodesta 2016. Bloomberg laskee omaisuuden arvoksi nyt 2,3 miljardia dollaria, kun se neljä vuotta sitten oli kolme miljardia. 

Oli ennen liikennekäytössä

Ennen kuin Microsoftin Paul Allen osti Boeingin, se oli liikennekäytössä Meksikossa 1990-luvulla. 

Vuonna 2013 julkaistun dokumentin mukaan Trump maksoi koneesta 100 miljoonaa dollaria. Nykyisin samanikäisestä tavallisesta Boeing 757-koneesta maksetaan 7-10 miljoonaa dollaria.

Trumpin kone on kuitenkin kaikkea muuta kuin tavallinen. Normaalissa Boeing 757-koneessa on paikat noin 228 matkustajalle, Trumpin koneessa istumapaikkoja on 43 matkustajalle.

Koneessa on päämakuuhuone, vierassviitti, ruokasali, VIP-alue ja vaikka mitä muuta tavallisuudesta poikkeavaa. Katso oheiselta videolta mitä!

Lue myös:

    Uusimmat