Trumpin kampanjalta taas eriskummallisia väitteitä vaalivilpistä – lakimies väitti vaalikoneiden olevan kommunistien tekosia

USA:n presidentinvaalit hävinneen Donald Trumpin lakitiimi pitää tiedotustilaisuuden – seuraa puhetta suorana 59:30
Tässä otteita presidentti Trumpin lakitiimin tiedotustilaisuudesta.

Yhdysvaltojen istuvan presidentin Donald Trumpin vaalikampanjan oli tarkoitus tuoda esille todisteita vaalivilpistä torstai-iltana Suomen aikaa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tilaisuudessa puhui muun muassa Trumpin henkilökohtainen asianajaja Rudy Giuliani. Hän kertoi asianajajien saaneen haltuunsa todisteita vaalivilpistä. Todisteet ovat muun muassa vaalivirkailijoiden antamia valaehtoisia todistuksia, joita on Giulianin mukaan satoja tai tuhansia. Vaalivilppi on hänen mukaansa ollut järjestelmällistä ja osavaltioiden laajuista.

Useat eri uutismediat ja sitoutumattomat järjestöt sekä vaaliviranomaiset eivät ole löytäneet todisteita Giulianin väittämästä vilpistä.

Lakimiestiimin jäsen Sidney Powell kohdisti puolestaan väitteensä vaalikoneisiin ja laskentajärjestelmiin. Ne ovat hänen mukaansa kommunistien luomia ja niitä on kehitetty Venezuelassa. Hän ei kuitenkaan antanut konkreettisia todisteita väitteilleen.

Lue myös:

    Uusimmat