Trumpin kampanjaa eivät näytä tekijänoikeudet kiinnostavan – tällä kertaa Queenin legendaarinen kappale luvatta käytössä

Trump antaa Turkin hyökätä Syyriaan - mitä tämä tarkoittaa al-Holin leirin suomalaisille? 6:15
Trump antaa Turkin hyökätä Syyriaan – mitä tämä tarkoittaa al-Holin leirin suomalaisille?

Twitter on poistanut tekijänoikeussyistä presidentti Donald Trumpin tililtä videon, jossa käytettiin brittiyhtye Queenin ikonista We Will Rock You -kappaletta. Poisto tehtiin Queenin pyynnöstä, kertovat muun muassa Huffington Post ja Buzzfeed News.

– Video ei ole saatavilla, sillä tekijänoikeuden haltija on esittänyt huomautuksen sen käytöstä, lukee Yhdysvaltain presidentin twiitissä tällä hetkellä.

Videolle oli leikattu pätkiä Trumpin kampanjatilaisuuksista ja taustalla soi Queenin kappale kokonaisuudessaan. Ennen poistamista video keräsi 1,7 miljoonaa näyttökertaa.

Trumpin kampanja on toistuvasti käyttänyt ilman lupaa erilaisia musiikkikappaleita. Tässä kuussa Trump käytti Twitter-videossa Nickelbackin Photograph-kappaletta, hänen kampanjatilaisuudessaan muutamia päivä sitten taas soi Princen Purple Rain.

Näiden lisäksi kampanjan luvatta käyttämiin artisteihin lukeutuvat Newsweekin mukaan ainakin Neil Young, Adele, Axl Rose, Rolling Stones ja Elton John. Trump on saanut moitteet myös kaapelitelevisioverkko HBO:n tuotetavaramerkin käyttämisestä, kun hän ilmoitti uusista Iran-pakotteista käyttäen hyväkseen Game Of Thrones -hittisarjan ulkoasua.

Kyseessä ei ole edes ensimmäinen kerta, kun Trump yhdistetään Queenin musiikin luvattomaan käyttöön. Vuonna 2016 republikaanien puoluekokouksessa, jossa hänet nimitettiin presidenttiehdokkaaksi soi We Are The Champions.

Tuolloin Queenin kitaristi Brian May kommentoi, ettei käytöstä kysytty heiltä ja jos olisi kysytty, hän olisi sen kieltänyt. May kuvaili tuolloin Trumpia "hyvin vaaralliseksi mieheksi".

Lue myös:

    Uusimmat