Trumpin ratkaisu maastopalojen estämiseksi kerää irvailua somessa – presidentin mielestä Yhdysvaltojen pitää ottaa mallia Suomesta: "He käyttävät paljon aikaa haravointiin"

Trumpin mielestä mallia pitää ottaa Suomesta:"He käyttävät aikaa haravointiin" 0:36

Kalifornian maastopaloalueilla lauantaina vieraillut Donald Trump totesi, että Suomi pystyy torjumaan pahoja ongelmia muun muassa haravoinnin avulla. 

Kalifornian maastopalojen kaltaiset suurtuhot voitaisiin Trumpin mielestä mahdollisesti välttää ottamalla mallia Suomesta. 

– Olin Suomen presidentin kanssa, ja hän kutsui maatansa metsävaltioksi. He käyttävät paljon aikaa haravointiin, siivoamiseen ja asioiden tekemiseen. Ja heillä ei ole mitään ongelmaa, Trump sanoi vierailunsa yhteydessä.

Kalifornian maastopalot ovat vaikuttaneet kymmeniin tuhansiin ihmisiin sekä aiheuttaneet huolta ja surua koko Yhdysvalloissa. Presidentin kommentti onkin vihastuttanut ja herättänyt huvittuneisuutta sosiaalisessa mediassa.

Trumpin iskulauseeseen Make America Great Again perustuva hashtag RakeAmericaGreatAgain (Haravoi Amerikka jälleen suureksi) on tällä hetkellä varsin suosittu. 

Trumpia on muun muassa arvosteltu yleistiedon puutteesta: Kaliforniassa on täysin erilainen maasto ja ilmasto kuin Suomessa, eikä haravointikommenti siksi ole järkevä. Metsien haravointia on kommentoitu myös Suomessa. 

Lue myös:

    Uusimmat