Mainos

Trump syyttää Kaliforniaa osavaltiossa roihuavista maastopaloista – Uhkasi evätä liittovaltion rahoituksia

1:42

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump syyttää Kaliforniaa tuhoisista maastopaloista Kalifornian osavaltiossa. Kalifornian viranomaiset ovat raivoissaan Trumpin syytöksistä.

Keskiviikkoisessa kokouksessa Trump totesi, että Kalifornian maastopalot maksaa valtiolle miljardeja vain, koska Kalifornia on kykenemätön hallitsemaan paloja.

Hänen mukaansa Kalifornian tulisi muun muassa tuhota vanhoja puita maastopalojen estämiseksi.

– Me emme aio jatkaa maastopalojen aiheuttamien vahinkojen rahoituksia, sillä tuhot eivät pitäisi olla noin laajoja, uhkasi Trump.

Keskustelussa oli kuitenkin epäselvää, mitä liittovaltion rahoituksia Trump kieltäytyisi antamasta Kalifornialle, kirjoitti ABC News.

Trump ei maininnut  ilmastonmuutosta palojen syynä

Kalifornian osavaltion viranomaiset ovat raivoissaan Yhdysvaltojen presidentti Trumpin syytöksistä. He eivät usko Trumpin ymmärtävän ongelman todellisia syitä.

Trump syytti Kaliforniaa muun muassa siitä, että metsien on annettu kasvaa. Todellisuudessa puolet Kalifornian metsistä kuuluu liittovaltion hallintoon.

– Selvästi hän ei ymmärrä liittovaltion politiikkaa tai liittovaltion rahoitusta, kommentoi Sonoman lääninvalvoja Susan Gorin.

Kaliforniassa ihmetellään myös, miksi Trump ei ole maininnut ilmastonmuutosta maastopalojen syynä.   

– Trumpin kommentit ovat järjettömiä ja kaukana todellisuudesta. Joka vuosi palot ovat olleet rajummat ja kaikkien läntisten osavaltioiden ongelma. Maastopaloista ei pitäisi syyttää Kaliforniaa, vaan ennemminkin ilmastonmuutosta, kommentoi palomies Ken Pimlott.

– Tutkimukset todistavat ilmastonmuutoksen olevan iso syy maastopaloissa. Jos presidentti olisi edes maininnut ilmastonmuutoksen, se toisi hänelle uskottavuutta, kommentoi Sonoman yliopiston professori Matthew Clark.

ABC Newsin mukaan myös aikaisemmin tänä vuonna Trump tviittasi vastaavanlaisia syytöksiä. Tuolloin hän väitti Kalifornian estävän veden käyttöä maastopalojen hallinnassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja