Trumpin hallinto otti tartunta-asiantuntija Faucin tähtäimeensä: medioille lähetettiin lista tämän virheellisistä väitteistä

4:10
MTV Uutiset aiemmin: Trump esiintyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa suojamaski kasvoillaan.

Presidentti Donald Trumpin hallinto pyrkii päämäärätietoisesti saattamaan maan johtavan tartunta-asiantuntija Anthony Faucin huonoon valoon, kirjoittavat useat yhdysvaltalaismediat.

Trumpin avustajat lähettivät viikonloppuna muun muassa Washington Postille ja CNN:lle listan Faucin varhaisessa vaiheessa epidemiaa esittämistä lausunnoista, jotka sittemmin ovat osoittautuneet virheellisiksi. Fauci on Yhdysvaltain kansallisen allergia- ja tartuntatautiviraston johtaja.

CNN:n mukaan Valkoisen talon virkamies sanoi lauantaina lausunnossaan monen olevan Valkoisessa talossa huolissaan siitä, kuinka monta kertaa Fauci on ollut väärässä.

Ainakin osasta listaan sisällytetyistä lainauksista on kuitenkin jätetty pois esimerkiksi oleellista kontekstia, huomauttaa muun muassa New York Times.

Kriittinen Fauci ärsyttää Trumpia

Fauci on useaan otteeseen kritisoinut julkisuudessa hallinnon koronatoimia, kuten pyrkimystä purkaa rajoituksia. Viime viikolla hän kertoi Financial Timesin haastattelussa, ettei ole puhunut Trumpin kanssa viikkoihin.

Faucista on tullut yksi näkyvimmistä hahmoista Yhdysvaltojen koronavirusepidemian hoidossa. Esimerkiksi CNN:n lähteet sanovat presidentin ärsyyntyneen paitsi Faucin kritiikistä myös tämän saamasta suosiosta.

Medioiden mukaan Valkoinen talo on myös pyrkinyt vähentämään Faucin mediaesiintymisiä.Viime viikolla Fox Newsin haastattelussa Trump sanoi Faucin olevan "mukava mies, mutta hän on tehnyt paljon virheitä".

Juttu päivitetty kauttaaltaan 21.20

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja