Trumpin ex-kampanjapäällikkö joutumassa eristykseen – Paul Manafort siirretään tarkkaan vartioituun turvasäilöön

Trumpin ex-kampanjapäällikköä ollaan siirtämässä New Yorkiin vankilaan 0:58
Trumpin ex-kampanjapäällikköä ollaan siirtämässä New Yorkiin vankilaan.

Paul Manafort kärsii parhaillaan seitsemän vuoden vankeustuomiota. Trumpin entistä kampanjapäällikköä ollaan siirtämässä Rikers Islandin vankilaan.

Vuonna 2016 USA:n presidentiksi valitun Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort, 70, sai vuonna 2018 yli seitsemän vuoden vankeustuomion muun muassa pankki- ja verorikoksista, jotka liittyivät hänen työhönsä Ukrainassa.

Manafort myönsi syyllistyneensä salaliittoon Yhdysvaltoja vastaan ja oikeuden estämiseen.

New York Timesin mukaan Manafortia ollaan siirtämässä tällä viikolla F.C.I. Loretton vankilasta Rikers Islandin vankilasaarelle. Mies on asiantuntijoiden mukaan joutumassa eristysvankilaan.

Manafort tuomittiin viime vuonna Pennsylvanian osavaltiossa vero- ja pankkirikoksista seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan. Häntä vastaan ollaan todennäköisesti nostamassa uusia syytteitä.

New York Timesin lähteiden mukaan Manafortin asianajajat yrittävät saada hänet siirrettyä New Yorkin liittovaltion vankilaan.

Tarkkaan vartioituun turvasäilöön

Korkean profiilin vankeja pidetään turvasäilössä Rikers Islandin vankilasaarella. Rikers Islandilla on kaikkiaan yhdeksän vankilaa, joissa on kaikkiaan noin 7 500 vankia.

Turvasäilössä olevat vangit on eristetty muista vangeista ja he ovat tarkasti vartioituja.

Rikers Islandin maine on ollut koetuksella vuosien saatossa. Vankilasaaren johtoa ja henkilöstöä on syytetty väärinkäytöksistä ja saaren sulkeminen on noussut esille.

Donald Trump on kutsunut entistä kampanjapäällikköään rohkeaksi mieheksi, mutta ei ole puhunut siitä, aikooko hän mahdollisesti armahtaa Manafortin.

Lue myös:

    Uusimmat