Mainos

Trumpille Castro oli sortaja, Maradonalle kuin toinen isä – Obama: USA ojentaa nyt ystävyyden käden Kuuballe

Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin mukaan edesmennyt Kuuban johtaja Fidel Castro oli julma diktaattori, joka sorti kansaansa kuusi vuosikymmentä.

– Vaikka Kuuba pysyy totalitarismin saarekkeena, toiveeni on, että tämä päivä on merkkipäivä, jonka jälkeen alkaa siirtyminen aivan liian kauan kestäneistä kauhuista kohti tulevaisuutta, jossa ihana Kuuban kansa voi viimeinkin elää vapaudessa, jonka he niin täysin ansaitsisivat, Trump sanoi lausunnossaan.

Trumpin mukaan Yhdysvaltain hallinto "tulee tekemään kaikkensa varmistaakseen, että Kuuban kansa voi lopultakin aloittaa matkansa kohti hyvinvointia ja vapautta".

Obama: Historia kertoo Castron arvon

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan Yhdysvallat ojentaa ystävyyden käden Kuuban kansalle vallankumousjohtaja Fidel Castron kuoleman jälkeen.

– Historia tulee kertomaan ja arvioimaan tämän yksittäisen henkilön valtavan merkityksen ihmisille ja häntä ympäröivälle maailmalle, sanottiin Obaman lausunnossa.

– Minun presidenttikauteni aikana olemme työskennelleet väsymättä jättääksemme menneisyyden taaksemme ja edetäksemme kohti tulevaisuutta, jossa maidemme välistä suhdetta eivät määrittele eroavaisuudet, vaan ne monet asiat, jotka jaamme naapureina ja ystävinä, presidentti jatkoi.

Yhdysvaltojen ja Kuuban väliset diplomaattisuhteet palautettiin heinäkuussa viime vuonna yli puolen vuosisadan tauon jälkeen. Obama kävi Kuubassa maaliskuussa.

2:19

Maradona: Castro minulle kuin toinen isä

Argentiinalainen jalkapallolegenda Diego Maradona ylistää estoitta Castroa. Maradonan mukaan Castro oli eittämättä suurmies.

Maradonan mukaan vallankumousikoni oli hänelle kuin toinen isä. Maradona totesi myös olevansa täysin surun murtama kuolinuutisen vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.