Mainos

Trump teki sen taas: Loukkasi poikansa Irakissa menettäneitä vanhempia

Yhdysvalloissa republikaanipuolueen presidenttiehdokkaan Donald Trumpin lausunnot ovat jälleen herättäneet kohua. Tällä kertaa kohteena olivat Irakissa kuolleen muslimisotilaan vanhemmat.

Yhdysvaltain armeijan kapteeni Humayun Khan kuoli 27-vuotiaana itsemurhaiskussa 2004. Demokraattien puoluekokouksessa puhunut sotilaan isä Khizr Khan sanoi Trumpin mustamaalanneen Amerikan muslimit. Hän myös muistutti Trumpin ehdotuksesta estää väliaikaisesti muslimien pääsy Yhdysvaltoihin. 

ABC Newsin haastattelussa Trump viittasi sotilaan äitiin Ghazala Kahniin, joka seisoi puoluekokouksessa miehensä vierellä hiljaisena. Trumpin mukaan äidillä ei ollut mitään sanottavaa.

– Ehkä hänen ei sallittu sanoa mitään, Trump sanoi.

Ghazala Kahnin mukaan hän päätti olla puhumatta musertavan murheensa takia.

– Seisoessani siellä koko Amerikka tunsi tuskani ilman yhtäkään sanaa. En ymmärrä, kuinka hän pystyi olemaan sitä huomaamatta, hän sanoi myöhemmin ABC Newsille.  

– Uhraus – En usko hänen tietävän, mitä uhraus tarkoittaa, Kahn sanoi ABC Newsille.

Uhraus ja "uhraus"

Puoluekokouksessa Khizr Khan sanoi myös, ettei Trump ole uhrannut maansa puolesta mitään tai ketään.

– Mene katsomaan urheiden patrioottien hautoja, jotka kuolivat puolustaessaan Yhdysvaltoja. Näet eri uskontoja, sukupuolia ja etnisiä ryhmiä. Sinä et ole uhrannut mitään, hän sanoi.

Trumpin aatokset ovat herättäneet pahennusta sekä demokraattien että republikaanien leirissä. Aikanaan republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitellut Ohion kuvernööri John Kasich sanoi Twitterissä, että Humayun Khanin vanhemmista voi puhua vain yhdellä tavalla, kunnioituksella ja arvostuksella.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hillary Clintonin aviomies Bill totesi, ettei voi ymmärtää, kuinka Trump voi sanoa sellaista armeijan palveluksessa kuolleen äidistä.

Trumpin kampanjakoneisto julkisti lauantaina lausunnon, jossa ylistettiin kapteeni Humayun Khania, jota nimitettiin sankariksi. Sen sijaan Trump itse torjui Khizr Khanin kritiikin. Hän sanoi uhrauksensa olevan tuhansien ja tuhansien työpaikkojen luominen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.