Trump suunnittelee jo seuraavia siirtojaan – avaako vuoden 2024 vaalipelin Bidenin virkaanastumispäivänä?

Yhdysvaltojen presidentinvaalit hävinnyt Donald Trump suunnittelee jo seuraavia siirtojaan, vaikkei ole myöntänyt vaalitappiotaan, uutisoi yhdysvaltalaismedia The Daily Beast.

Lehden mukaan Trump aikoo asettua ehdolle vuoden 2024 vaaleissa.

Kolme asian tuntevaa lähdettä kertoo Daily Beastille, että Trump on jo keskustellut yksityiskohdista koskien vaalikampanjan avausta.

Keskusteluissa on ollut esillä esimerkiksi ehdokkaaksi asettumisen ajankohta, jotta Trump saisi republikaaneilta mahdollisimman hyvän tuen taakseen.

Kampanjatilaisuus Bidenin virkaanastumispäivänä?

Kaksi lehden lähdettä kertoo, että Trump olisi pallotellut ajatusta kampanjatilaisuudesta liittyen vuoden 2024 vaaleihin samalla viikolla, kun Joe Biden vihitään virkaan. Yhtenä vaihtoehtona on jopa virkaanastumispäivä.

Nämä tehtäisiin vain silloin, jos Trumpin lakiprosessit käytyjen vaalien suhteen eivät kääntäisi häntä presidentiksi.

Toistaiseksi Trumpin vaalivilppikanteet eivät ole tuottaneet tulosta.

"Olemme 100-prosenttisesti puolellasi"

Daily Beastin mukaan Trumpin lähimmät tukijat ovat myös aloittaneet tutkimaan mahdollisia lahjoittajia kartoittaakseen, ketkä olisivat hänen puolellaan tai vastapuolellaan, jos Trump pyrkisi presidentiksi uudelleen.

Torstaina Bloomberg kertoi, että Trump ilmoitti aiemmin tässä kuussa pidetyssä kokouksessa aikovansa pyrkiä presidentiksi vuonna 2024, jos vaalitulos pysyy nyt ennallaan.

Paikalla olivat Trumpin lisäksi kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Robert O'Brien, varapresidentti Mike Pence ja ulkoministeri Mike Pompeo.

– Jos teet sen, ja uskon puhuvani kaikkien puolesta, olemme 100-prosenttisesti puolellasi, O'Brien sanoi Bloombergin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja