Mainos

Trump saapui Pariisiin – keskustelujen odotetaan keskittyvän terrorismiin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on laskeutunut Pariisiin. Trump tapaa Ranskan-vierailullaan presidentti Emmanuel Macronin. Trump myös osallistuu kunniavieraana Ranskan kansallispäivän juhlintaan.

Donald Trumpin ja Emmanuel Macronin odotetaan keskittyvän tapaamisessaan äärijärjestö Isisin vastaisiin toimiin Syyriassa ja Irakissa.

Tapaamisen jälkeen presidenttien on määrä muun muassa kiertää nähtävyyksiä yhdessä vaimojensa Melania Trumpin ja Brigitte Macronin kanssa. Ohjelmaan kuuluu myös Michelin-tähden illallinen Eiffel-tornissa sijaitsevassa ravintolassa.

Perjantaina presidentit seuraavat yhdessä Ranskan kansallispäivän perinteistä sotilasparaatia. Tänä vuonna paraati juhlistaa myös Yhdysvaltain liittymistä ensimmäiseen maailmansotaan Ranskan tueksi sata vuotta sitten.

Yhteinen sävel Syyrian siviilien suhteen

Presidentit sopivat kesäkuun lopulla käymässään puhelinkeskustelussa, että Yhdysvallat ja Ranska voivat ryhtyä yhdessä vastatoimiin, jos Syyriassa tehdään kemiallinen isku. Tuolloin Valkoinen talo tiedotti, että Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinto saattaa valmistella kemiallista hyökkäystä.

Tiedotteen mukaan Yhdysvallat oli huomannut samanlaista toimintaa kuin ennen Khan Sheikhunissa huhtikuussa tehtyä kemiallista iskua. Iskussa kuoli lähes 90 ihmistä.

Al-Assad on torjunut syytökset, joiden mukaan Syyrian hallinto olisi iskun takana.

Macronin ja Trumpin välejä on hiertänyt erilinjaisuus ilmastoasioissa. Macron on arvostellut Trumpin päätöstä irrottaa Yhdysvallat Pariisin ilmastosopimuksesta. Macron luonnehti Trumpin päätöstä virheeksi sekä Yhdysvaltojen että koko maailman kannalta.

Välejä on mutkistanut myös se, että Trump Ranskan vaalikampanjan aikana osoitti selvästi tukensa Macronin päävastustajalle, kansallisen rintaman Marine Le Penille


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.