Mainos

Trump pitää Kiinan kaupan ylijäämää epäreiluna, muttei syytä Kiinaa asiasta – "Aiomme tehdä kauppataseen reiluksi"

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Kiinan kaupan ylijäämä on epäreilu, mutta hän ei syytä Kiinaa asiasta.

Trumpin Pekingin-vierailun neuvottelujen toinen aihe Pohjois-Korean kriisin lisäksi olivat Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasuhteet. Kiinassa varhain tänään Suomen aikaa puhunut Trump sanoi, että Kiinan kaupan ylijäämä on epäreilu, mutta hän ei syytä Kiinaa asiasta.

Trump myös kysyi, että kuka loppujen lopuksi voi syyttää yhtä maata toisen maan hyödyntämisestä kansalaistensa hyväksi.

Trump myös sanoi neuvottelujen jälkeen, että Yhdysvaltain edellinen hallinto oli päästänyt kaupan epätasapainon lähtemään käsistä.

–  Aiomme tehdä sen (kauppataseen) reiluksi, ja se tulee olemaan erinomaista meille molemmille (Yhdysvalloille ja Kiinalle).

Trump myös ylisti Xitä, jonka hän tapasi ensimmäisen kerran Floridassa huhtikuussa. Trump muun muassa sanoi, että hänen tunteensa Xitä kohtaan ovat erittäin lämpimät.

–  Kuten sanoimme, välillämme on paljon kemiaa ja uskon, että tulemme tekemään upeita asioita sekä Kiinalle että Yhdysvalloille, Trump hehkutti.

Xi puolestaan sanoi Trumpille muun muassa, että Kiinan ja Yhdysvaltain yhteistyö on ainoa oikea vaihtoehto ja ainoastaan tilanne, jossa molemmat voittavat, voi johtaa parempaan tulevaisuuteen.

Trump on aiemmin toistuvasti syyttänyt Kiinaa kauppataseen vajeesta. Kiina vie Yhdysvaltoihin paljon enemmän tavaraa kuin Yhdysvallat Kiinaan.

1:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.