Mainos

Trump: New Yorkin ex-pormestari Giuliani ei osa maan tulevaa hallitusta

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump on ilmoittanut, ettei New Yorkin ex-pormestari Rudy Giuliani ole osa maan tulevaa hallitusta.

Giuliania, 72, pidettiin vahvana ehdokkaana maan uudeksi ulkoministeriksi. Trumpin vaalivoiton jälkeen Giuliani teki myös itse selväksi kiinnostuksensa ulkoministerin tehtävään.

Yhdysvaltalaismedia on kuitenkin nostanut esille Giulianin liike-elämän järjestelyjä, jotka olisivat voineet aiheuttaa eturistiriitoja.

Trumpin tiedotteen mukaan Giuliani päätti itse, ettei halua enää olla yksi niistä ihmisistä, joita Trump harkitsee valitsevansa hallitukseensa.   

– Rudy olisi ollut erinomainen useissa eri rooleissa hallituksessa, mutta arvostan ja ymmärrän hänen syitään jäädä yksityiselle sektorille, Trump sanoi tiedotteessa.

Entinen liittovaltion syyttäjä Giuliani tuli tunnetuksi ollessaan New Yorkin pormestarina syyskuun 11. päivän terrori-iskujen aikaan. Iskujen jälkeisen määrätietoisen toimintansa myötä Giuliani sai lisänimen "Amerikan pormestari" ja sanomalehti Time valitsi hänet vuoden henkilöksi 2001.

Useita nimiä ollut esillä

Giulianin lisäksi ulkoministeriksi on spekuloitu useita muitakin. Esillä ovat olleet muun muassa republikaanivaikuttaja Mitt Romney, entinen liikemies ja nykyisin Tennesseetä senaatissa edustava Bob Corker sekä CIA:n entinen johtaja David Petraeus.

Romney on ollut epäsuosittu Trumpin leirissä. Hän arvosteli Trumpia voimakkaasti tämän vaalikampanjan aikana. Romney kuitenkin soitti Trumpille tämän vaalivoiton jälkeen ja myöhemmin miehet ovat myös tavanneet toisensa kasvotusten.

Trump on myös tavannut muun muassa juuri Corkerin ja Petraeusin, joka on sanonut olevansa kiinnostunut toimimaan Trumpin hallituksessa.

Kenraali Petraeus joutui eroamaan CIA:n johdosta vuonna 2012 sen jälkeen, kun oli antanut salaista tietoa elämäkertaa kirjoittaneelle naiselle, jonka kanssa hänellä oli suhde.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.