Mainos

Trump lupasi päätöksen metsästysmuistojen tuomisesta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on luvannut tällä viikolla päätöksen norsunmetsästysmuistojen tuomisesta Yhdysvaltoihin. Hän kertoi asiasta Twitterissä varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa.

– Päätös kerrotaan ensi viikolla (tällä viikolla), mutta on erittäin vaikeaa saada minut muuttamaan mieleni siitä, että tämä kauhutarina millään tavalla auttaisi elefanttien ja muiden eläinten suojelua.

Trump ilmoitti viime viikolla jäädyttävänsä kritiikkiä keränneen päätöksensä sallia norsunmetsästysmuistojen tuonnin Yhdysvaltoihin, kunnes hän on punninnut uhanalaisten lajien suojeluun liittyviä faktoja.

Trumpin hallinto oli vain päivää aiemmin ilmoittanut sallivansa metsästysmuistojen kuten syöksyhampaiden ja pääkallojen maahantuonnin Zimbabwesta.

Metsästyksestä vastaavat viranomaiset perustelivat päätöstä sanomalla, että laillinen, huolella säännelty harrastusmetsästys voi hyödyttää uhanalaisten eläinten suojelua, jos sen tuottoja käytetään eläintensuojeluun ja jos turismista saatava tulo houkuttaa paikallista väestöä suojelemaan eläimiä.

Päätös sai runsaasti kritiikkiä eläinsuojelujärjestöiltä ja luonnonystäviltä Yhdysvalloissa ja ulkomailla.

Norsujen osien tuonnin Zimbabwesta kielsi Yhdysvaltain edellinen presidentti Barack Obama

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.