Trump kutsui virkarikostutkintaa noitavainoksi – Ukrainan presidentillä oli myös sanansa sanottavanaan

Valkoinen talo kertoo presidentti Donald Trumpin ja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin välisestä puhelinkeskustelusta 1:49
MTV Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja kommentoi virkarikostutkintaa Kymmenen uutisissa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kutsuu demokraattien perusteita aloittaa virkarikostutkinta häntä vastaan naurettaviksi.

Lehdistötilaisuuden YK:n yleiskokouksen yhteydessä pitäneen Trumpin mielestä demokraattien johto keskittyy virkarikostutkintaan, koska he eivät usko voivansa voittaa häntä ensi vuoden presidentinvaaleissa.

– Jos katsoo näitä tietoja, tämä on vitsi. Virkarikostutkinta tästä? Trump ihmetteli.

Edustajainhuonetta hallitsevat demokraatit ilmoittivat tiistaina käynnistävänsä virkarikossyytetutkinnan Trumpista, sillä hänen väitettiin painostaneen Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyitä puhelinkeskustelun yhteydessä.

Trump sanoi aikovansa olla läpinäkyvä tapauksen suhteen. Hän toi ilmi, että keskiviikkona julkaistut muistiinpanot presidenttien puhelinkeskustelusta olivat peräisin järjestyksessään toisesta keskustelusta.

– Nyt kysellään ensimmäisen puhelun perään. Julkaisen myös sen, jos se on teille tärkeää, Trump sanoi toimittajille.

Zelenskyi pitäisi presidenttien keskustelut salaisina

Trump kutsui jälleen demokraattien toimia noitavainoksi ja kiisti uhkailleensa tai painostaneensa Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskyitä. Myös Ukrainan presidentti luonnehti puhelua aiemmin normaaliksi, eikä tuntenut tulleensa painostetuksi.

Myöhemmin Zelenskyi vielä lisäsi, että presidenttien puheluiden pitäisi pysyä julkisuudelta piilossa.

–  Niissä käsitellään geopolitiikkaa ja tehdään suunnitelmia. Mutta en ole peloissani, hän sanoi ja lisäsi olevansa valmis ensimmäisenkin puhelun julkaisemiseen.

Lue myös:

    Uusimmat