Trump keskusteli Kim Jong-unin kanssa kuolleen amerikkalaisopiskelija Otto Warmbierin tapauksesta: "Uskon hänen sanaansa"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi tiedotustilaisuudessa keskustelleensa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa muun muassa vangitun amerikkalaisopiskelijan tapauksesta.

22-vuotias amerikkalaisopiskelija Otto Warmbier vangittiin Pohjois-Koreassa vuonna 2015, kun hänen epäiltiin varastaneen propagandajulisteen hotellin seinältä. Warmbier pidettiin vangittuna 17 kuukauden ajan, kunnes hänet lopulta viime kesänä palautettiin Yhdysvaltoihin.

Pohjoiskorealaisten epäiltiin pahoinpidelleen Warmbieriä vankeusaikoinaan, sillä nuorukainen palasi kotimaahansa koomatilassa ja kuoli pian kotiutumisensa jälkeen.

Presidentti Trump kuitenkin julisti torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa, ettei usko Kim Jong-unin tienneen amerikalaisopiskelijan kohtalosta.

Tiesi tapauksesta vasta jälkikäteen

Trumpin mukaan Pohjois-Korean johtaja sai tietää tapauksesta vasta jälkikäteen.

– Hän sanoi minulle, ettei tiennyt siitä ja uskon hänen sanaansa, Trump vakuutti. 

Trumpin mukaan Jong-un oli "hyvin pahoillansa tapahtuneesta" ja ajatteli, ettei tapaus ollut eduksi kummallekaan maalle.

– Hän tunsi tapauksen hyvin, mutta hän sai kuulla siitä vasta myöhemmin. Vankiloissa on paljon ihmisiä, Trump kertoi toimittajille. 

Pohjois-Korea on kiistänyt kiduttaneensa tai kaltoinkohdelleensa amerikkalaisopiskelijaa, ja kertonut Warmbierin sairastaneen botulismia.

Lue myös:

    Uusimmat